Ми у Facebook
04.02.2021, 14:03

Українські стрічки - в лонг-листі премії «Оскар»

Оприлюднили список повнометражних фільмів, допущених до розгляду на 93-тю премію «Оскар».
У категорії INTERNATIONAL FEATURE FILM опинилася стрічка Валентина Васяновича "Атлантида", обрана Українським Оскарівським комітетом, як національний претендент на премію Американської кіноакадемії "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм". Всього Американською кіноакадемією до цієї категорії включено фільми з 93-х країн світу.

У категорії DOCUMENTARY FEATURE є документальна стрічка Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин", що отримала кваліфікацію як переможець Санденсу та учасник Берлінале. У переліку повнометражних документальних фільмів представлено 238 картин.

Крім того, в категорії LIVE ACTION SHORT бере участь українсько-британсько-ізраїльська стрічка "Анна" режисера Декеля Беренсона. У 2019 році ця стрічка виробництва ESSE Production House (Україна), Blue Shadows Films (Ізраїль) та 168 Wardour Filmworks (Великобританія) увійшла до шортлиста премії BAFTA та отримала нагороду як Best British Short на 22-му British Independent Film Awards. Фільм також було номіновано на Palme d’Or 72-го Каннського кінофестивалю.

Варто зазначити, що два з перелічених фільмів створені за підтримки Держкіно.

Про це повідомляє Держкіно, usfa.gov.ua.

Нагадаємо, українська спортивна драма отримала перемогу на американському кінофестивалі. Український фільм знову в Індії! Гетеборзький кінофестиваль обрав жінку-медика. Білоруський фільм дискваліфікували на кінопремії Оскар. Наступний Оскар хочуть провести як звичайно.





На правах реклами