Ми у Facebook
03.02.2021, 14:02

Гетеборзький кінофестиваль обрав жінку-медика

Фото: Гетеборзький кінофестиваль

Оголосили ім’я людини, яка візьме участь у його проєкті «Ізольоване кіно» й тиждень перебуватиме сама на острові, переглядаючи кінопрем’єри майже у повній ізоляції від зовнішнього світу.
Організатори отримали заявки від понад 12 тисяч охочих більше ніж із 45 країн світу. А втім, для проведення тижня на острові-маяку Патер Ностер обрали медика (і, як вона сама себе називає, фанатку кіно) Лізу Енрот зі шведського міста Шевде.

«Під час роботи в медичній сфері я так багато слухала й утішала інших, що, здається, просто вичерпала себе. Вітер, море й можливість побувати в іншій реальності на тиждень мене приваблюють», — говорить Енрот.

Організатори Гетеборзького кінофестивалю зазначають, що Енрот обрали після співбесіди й тестування, яке мало показати її психологічну стійкість. Крім того, їх вразила зацікавленість жінки в кіно, яку вона поєднує з роботою у сфері охорони здоров’я.

Медик Ліза Енрот зі шведського міста Шевде проведе тиждень на острові-маяку Патер Ностер, переглядаючи фестивальні кінопрем'єри<br />
Фото: Ola Kjelbye / Гетеборзький кінофестиваль<br />
Медик Ліза Енрот зі шведського міста Шевде проведе тиждень на острові-маяку Патер Ностер, переглядаючи фестивальні кінопрем'єри
Фото: Ola Kjelbye / Гетеборзький кінофестиваль


«У ці часи відчуваємо додаткову втіху від того, що такий досвід отримає одна з героїнь сфери охорони здоров’я, яка бореться проти COVID-19», — каже керівниця Гетеборзького кінофестивалю Мірча Вестер.


Тепер Енрот пробуде на острові-маяку з 30 січня до 6 лютого, переглядаючи фестивальні кінопрем’єри. У неї не буде при собі будь-яких засобів зв’язку, і лише раз на день до неї навідуватимуться, щоб перевіряти самопочуття. Крім того, Енрот вестиме відеощоденник, де фіксуватиме свої враження від участі в проєкті.

Це не єдиний проєкт у межах Гетеборзького кінофестивалю, присвячений ізоляції в коронавірусну добу. Так, організатори планують провести кінопокази для однієї людини на стадіоні «Скандинавіум», що вміщує понад 12 тисяч людей, і в кінотеатрі «Дракен», розрахованому на 707 відвідувачів.

Про це пише Олег Павлюк для Громадського.

Нагадаємо, українська спортивна драма отримала перемогу на американському кінофестивалі.





На правах реклами