Ми у Facebook
12.08.2002, 19:11

Стільки хліба, що... не знають куди подіти

Хлібороби Рівненщини завершують жнива. Зернові зібрано вже із 85 відсотків посіяних площ. Намолочено 600 тисяч тонн хліба. Це трохи менше, ніж на цю пору торік, однак ще ж не зібрано понад 30 тисяч гектарів.
Та плюс ще шість тисяч гектарів кукурудзи, посіяної на зерно. Отож, за словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Чуприни, у цьому році будемо мати 750 тисяч тонн хліба. А там, дивись, і до мільйона дотягнемо. І нас Президент привітає, як, скажімо, одеситів чи миколаївців. Треба тільки більше постаратися. Але, чи варто?
— Тепер стоїть завдання не 700-750 тисяч тонн хліба збирати, — розмірковує пан Чуприна, — а близько мільйона тонн у наступному році мати. І це реально. Та справа в іншому: постала проблема — куди подіти вирощений хліб? Треба шукати ринок збуту. Селянин не повинен ходити по базару з мішком і бідкатися: кому продати хліб?
За тонну кормового ячменю заготовлювачі дають сьогодні лише 330 гривень (торік — 380), за тонну кормової пшениці — 300, а то й 250 гривень (торік — 330-340). Це, звичайно, сміхотворна ціна, а тому селяни й не поспішають віддавати за такі гроші хліб, зрошений сімома потами. З цього приводу виникає резонне запитання: хто, як не влада і чиновники, має допомогти селянину вигідно продати хліб?





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ