Ми у Facebook
09.06.2003, 22:04

Рівненські ринки під контролем

Найкращі ветеринарно-санітарні умови з 46 ринків області, на яких реалізують м’ясо-молочну продукцію, створені на ринках “Андріївський” у Рівному та “Катеринівський” у Здолбунові. Про це на засіданні обласної постійної комісії з питань техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив начальник управління державної ветеринарної медицини Василь Шоломіцький під час обговорення стану санітарно-епідемічно-епізоотичної обстановки в області та виконання правил торгівлі на ринках області.
За даними управління, лише 59 відсотків ринків області обладнані м’ясними павільйонами. Особливу тривогу викликають стихійні, а також виїзні ринки в селах, де продаж харчової продукції та продовольчої сировини проводиться безконтрольно. При перевірці такого ринку в с. Бугрині Гощанського району виявлені факти реалізації харчових продуктів тваринного походження без документів, які б засвідчували їх якість і безпеку.
Є порушення і на ринках Рівного. Так, під час проведення спільних заходів із запобігання нелегального ввезення в Україну та реалізацію продуктів і сировини тваринного походження іноземного виробництва, на оптово-продовольчому ринку ТзОВ “Моріон” м. Рівного у підприємця Л. Трубаєвої було вилучено з реалізації 628 кг ковбасно-копчених виробів.
Що ж стосується рівня інфекційних захворювань, то, як зазначив заступник голови постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Микола Красько, він у нинішньому році в порівнянні з цим же періодом минулого знизився у 2,5 раза. Пан генерал заявив, що торік смертельно отруїлися грибами сім чоловік. Насправді ж, як уточнила журналістам лікар-епідеміолог управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Яценя, смертельних наслідків отруєння у минулому році не було.





На правах реклами