Ми у Facebook
10.06.2003, 04:04

Підприємці “стоятимуть” на кордоні

Державна митна служба України відстежуватиме митну вартість імпортних товарів спільно із профільними міністерствами та промисловцями. Враховуючи те, що митні органи не мають механізмів прямого впливу на визначення митної вартості (це суперечить нормам конвенцій, членом яких сьогодні є Україна, та нормам міжнародного права), і вирішили створити робочу групу, яка зможе ініціювати проведення антидемпінгових розслідувань, зміни нормативної бази, а також відстежуватиме світові ціни на товари. Перше засідання її членів відбулося минулого тижня у Держмитслужбі.
До складу групи увійшли посадові особи Держмитслужби, представники Мінпромполітики, Мінекономіки, Мінтрансу, Мінагрополітики та представники промислових об’єднань.
Голова новоствореної групи, заступник голови Держмитслужби Павло Пашко зазначив, що тільки спільними зусиллями сьогодні можливо шукати шляхи вирішення проблеми визначення митної вартості товарів, які імпортуються в Україну. Ця вартість або свідомо занижується підприємцями з метою уникнення від оподаткування, або ж окремі іноземні компанії ввозять товари за демпінговими цінами з метою захоплення ринку, що завдає шкоди вітчизняному товаровиробникові.





На правах реклами