Ми у Facebook
12.06.2003, 15:44

Купуєш черешні — їси хробачків

Сімдесят п’ять відсотків черешень, які реалізовуються на ринках міста гнилі, і червиві. До такого висновку прийшли працівники лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи МПП “Торговий центр”.
У Рівному на ринках нині черешні та полуниці користуються найбільшим попитом. Але спека призвела до того, що багато таких продуктів продаються неякісними.
За словами завідуючої лабораторією Світлани Лопацької, в основному черешні постачаються в Рівне з Буковини та Закарпаття.
— Зараз розпал сезону цих ягід, — розповідає вона. — Але у зв’язку із спекою, яка панувала останній тиждень, більше половини черешень зчервивіли. Тому реалізатори намагаються якнайшвидше спихнути їх споживачам. Адже продукція — це гроші. Люди часто звертаються в нашу лабораторію з наріканнями на неякісні продукти, але ми вдіяти нічого не можемо, бо сьогодні продавець є на місці, завтра — його не буде. Хочемо звернути увагу споживачів на те, щоб вони завжди вимагали у продавців висновки ветеринарно-медичної експертизи. Увагу на таких горе-продавців звертає і керівництво ринку. Разом з ним ми вилучаємо неякісні товари. Адже іноді вони завозяться тоннами. Це питання постійно в нас на контролі.
Не краща складається ситуація і з іншими продуктами харчування, які реалізовуються на ринках. Особливо слід звертати увагу на м’ясо-молочну продукцію, рибу, овочі. Такі товари нерідко можна побачити під ногами у споживачів, де і жагуче проміння сонця, і пил, і мухи.
Як стверджує завідувачка санітарно-ветеринарної лабораторії Центрального продовольчого ринку Вікторія Троцько, слід звертати особливу увагу на продукти, які мають короткі терміни зберігання і в жодному випадку не купляти їх у місцях, не призначених для торгівлі. Хоча, люди самі повинні бачити те, що вони беруть до рук. Щоб заощаджені гроші не обернулися бідою.





На правах реклами