Ми у Facebook
17.06.2003, 17:08

Обличчя протесту. Головне — революція у собі,а не мітинг у кінотеатрі

Ці слова Ірини Чемерис, продюсера документального фільму “Обличчя протесту”, який інститут “Республіка” презентував рівненській публіці на Трійцю, якнайкраще передають головну мету проекту відомого тележурналіста Андрія Шевченка. Сказала вона їх вже після перегляду стрічки, коли запальні, патріотично налаштовані глядачі аж надто бурхливо реагували на виступи деяких учасників обговорення стрічки.
А загалом, презентація у Рівному вдалася. На великий показ у МПК “Текстильник”, заповнений майже вщерть глядачами, приїхав творчий тандем — автор Андрій Шевченко та продюсер Ірина Чемерис.
Як зазначив молодий тележурналіст, ідея фільму виникла після акції “Україна без Кучми” як спроба аналізу тодішніх подій та висвітлення доль антикучмістів, які досі перебувають за µратами. Серед них декілька наших земляків — членів рівненської обласної організації УНА-УНСО.
Столичні документалісти щиро здивувалися ажіотажу довкола фільму у Рівному, адже на це вони не сподівалися після показу у Луцьку. Також їх приємно вразила емоційність рівненської публіки, яка іноді переростала у політичну конфронтацію. Подразником для емоційно налаштованої частини глядачів став виступ перед глядачами представника влади начальника інформаційно-аналітичного управління облдержадміністрації Ігоря Тимошенка.
— На відміну від рівнян запальність не властива лучанам, — зізнався пан Шевченко.
Не менш “тепло” зустріли окремі глядачі виступ одного з лідерів “УБК”, а тепер народного депутата від Соціалістичної партії Юрія Луценка, згадавши його “незлим тихим словом”.
За час роботи над “Обличчям протесту” було відзнято 40 годин відео, з якого змонтували 52-хвилинний фільм, який незабаром зможуть подивитися глядачі телеканалу “Рівне 1”.





На правах реклами