Ми у Facebook
26.06.2003, 18:43

У житловиків — пік

Плідною назвав роботу ремонтників начальник міського управління житлово-комунального господарства Юрій Собчук. Саме влітку працівникам житлово-комунального сектора доводиться найбільше працювати, щоб встигнути виконати численні плани та програми ремонтів до початку сезону дощів.
На балансі управління 1160 будинків, констатує Юрій Собчук, і практично всюди є проблеми, а на їх вирішення лише цьогоріч з бюджету виділили кошти. Однак 3,5 мільйона гривень на все не вистачить, тому визначають основні об’єкти.

На стику проблем
Ремонт стиків крупнопанельних будинків залишається найболючішим місцем житлового фонду Рівного. Кількість скарг не зменшується, каже Юрій Собчук, з кожним роком все більше таких будівель потребують реконструкції. Найближчим часом закінчиться ремонт будинків на вул.Шухевича (№18), Дубенській (№42), Струтинської (№№11, 13), де нарікання від мешканців чують уже впродовж 5-6 років. Далі візьмуться за ремонт не менш “історичних місць”: Орлова, 46, О.Теліги, 49, 51, Ювілейна, 3, 5, Вербова, 38. Загалом, ремонтів стиків у цих будинках заплановано на 267 тисяч гривень.

Заброньовано!
95 броньованих дверей вже встановлено у під’їздах рівненських будинків. Начальник житлово-комунального управління вважає це найкращим рішенням для того, щоб запобігти крадіжкам та псуванню особистого майна.
— От зробили у під’їзді ремонт, а через рік знову треба все заново фарбувати та білити, — каже Юрій Собчук. — Тому що за зиму-весну дощі-вітри все попсували, бомжі та й просто захожі понівечили стіни, поручні. А коли стоять двері з кодовим замком, сторонні не зайдуть. Отож і штукатурка, і речі рівнян вціліють, та й негода тут вже не нашкодить.
На початок літа в управлінні нараховується 250 відремонтованих під’їздів. Згідно з програмою, до чергової серії реконструкцій приступлять восени.

Ліфти відремонтують до вересня
Із 800 наявних у Рівному ліфтів на сьогодні не працює 32. Ця ситуація для міста цілком нормальна, вважає пан Собчук. 9 з них — на ремонті, 12 стоять з технічних причин, інші — відключені за несплату, знаходяться на балансі кооперативів чи відомчого житла. До кінця вересня начальник управління сподівається відремонтувати 96 ліфтів, які вичерпали свій термін експлуатації, тобто пропрацювали понад 25 років. Користування таким транспортом може обернутися непоправними наслідками для рівнян.

Дитячі джунглі
Дворові території багатьох рівненських будинків нагадують Юрію Собчуку залізні джунглі. Невідомо, чим займаються дітлахи на атракціонах, але значну частину, якщо не всі, потрібно міняти. Жахливе враження справляють покручені турнікети, вирвані з м’ясом барабани, зав’язані у вузли залізні гойдалки, погнуті огорожі спортивних майданчиків. За цими об’єктами мають слідкувати особисто начальники ЖКП, переконаний пан Юрій, якщо ці люди працюватимуть, то й лад буде.





На правах реклами