Ми у Facebook
10.07.2003, 16:56

Клен своє відшумів

Несприятливі погодні умови у вигляді сильного дощу та шквалистого вітру стали причиною обламування та падіння великих гілок, навіть дерев. За два дні аварійні бригади міського тресту зеленого господарства виїжджали на 35 викликів — про це повідомив заступник директора підприємства Мирослав Шех.
Позавчора близько десятої ранку працівники телекомпанії “Рівне 1” та “Нашого радіо” почули сильний тріск. Клен, який ріс на перехресті вулиць Драгоманова та Тихої, розламався, і його крона впала на проїжджу частину. На щастя, обійшлося без жертв та збитків. Зате на час роботи аварійників водіям доводилось скеровувати свої авто на тротуари, бо розпилювання залишків дерева проводилось якраз посеред проїжджої частини.
Жертва дощу та вітру зветься кленом ясенеподібним або американським. Він є досить невибагливим в умовах забрудненої атмосфери, виробляє велику кількість кисню. Саме його колись у Європі використовували для озеленення міст, але алергічна реакція людей на пилок клена спричинила відмову від цього. Цей вид клена швидко росте, але його недовгий вік, в межах 50-60 років, пояснюється ламкістю гілок, підгниванням стовбура. Останнє й було фатальним.





На правах реклами