Ми у Facebook
10.07.2003, 16:56

Політику закатують в асфальт

Асфальтний завод зробили політичним питанням, вважає начальник управління житлово-комунального господарства Юрій Собчук. Якби міська влада дотримувалася усіх законів та інструкцій, то тільки б зараз почали його установку. А кому він потрібен у такий час?
Й загрозу екологічної безпеки, про яку почали говорити три тижні тому, пан Собчук називає перебільшенням:
— Такого “чистого” виробництва я не бачив. Наші пекарні 30-річної давності більше шкодять природі, аніж цей завод. Й взагалі дико було чути, що його порівнюють з “Азотом”. Асфальтна установка працює на газу, має кілька ступенів очищення. Все, що виривається з труби, це пар. Шкідливі викиди осідають на фільтрах. Й зрозуміло, що очисні споруди будуть брудні, раз вони займаються очищенням.
Цей завод змонтований за сучасними технологіями на основі німецьких розробок. Пусконалагоджувальні роботи контролювали спеціалісти й вони теж відзначили безпеку та чистоту виробництва. Тому ні міська влада, ні управління не розуміють, чому виникла проблема. Так, помилку допустили, погоджується Юрій Собчук, хай у чомусь неправі, але всі негативні заяви щодо цього підприємства були некоректні.
Начальник УЖКГ впевнений, що через кілька днів це питання вирішиться й тоді підприємство запрацює на повну потужність й зможе виготовляти такий необхідний Рівному асфальт. Тонна готової чорної суміші, за попередніми підрахунками, коштує 130 гривень. А це, коментує начальник управління житлово-комунального господарства, значно дешевше від того, що завозять у місто (220 гривень за тонну). До того ж, його якість можна апробувати на вул. Шевченка та Хвильового, яку встелили саме місцевим асфальтом.
Днями відбудеться презентація підприємства спеціально для журналістів.





На правах реклами