10.07.2003, 16:55
Із цін треба забрати зайві “ланки”
Вважає начальник головного управління економіки облдержадміністрації Валерій Саєнко. За його словами, процес ціноутворення зовсім вийшов з-під контролю і в ньому з’явилося багато непотрібних проміжних ланок.
— Ми виконали доручення голови облдержадміністрації, створивши в області робочі групи з моніторингу та контролю за цінами на харчові продукти, — повідомив пан Саєнко. — До їх складу увійшли спеціалісти обласного відділення Антимонопольного комітету, управління зовнішньоекономічних зв’язків, торгівлі та побутового обслуговування населення, управління у справах захисту прав споживачів та інспекції контролю за цінами.
Групи, зауважив Валерій Саєнко, уже почали діяти на місцевих гуртовнях, ринках і торговельних закладах. Спрямовані на виявлення фактів зловживань, свідомого завищення цін, умисного “притримання” продуктів, які користуються підвищеним попитом та невідповідність документів, сертифікатів тощо. Групи щодня звітуються перед начальником головного управління економіки і за короткий час встигли виявити безліч найрізноманітніших порушень. Вже сьогодні можемо говорити про те, що процес ціноутворення в області практично неконтрольований, констатує Валерій Саєнко. Націнки на борошно, цукор, хлібобулочні вироби сягають 14-100 відсотків, причому нині складно виявити, на якій ланці “додається” найбільше”.
— Моніторингові групи і я особисто працюємо над тим, щоб привести процес купівлі-продажу харчових продуктів у нормальне контрольоване русло, — підсумовує пан начальник. — Ринок повинен працювати і на покупця. Ніхто не повинен наживатися на людській бідності та горі.
Групи, зауважив Валерій Саєнко, уже почали діяти на місцевих гуртовнях, ринках і торговельних закладах. Спрямовані на виявлення фактів зловживань, свідомого завищення цін, умисного “притримання” продуктів, які користуються підвищеним попитом та невідповідність документів, сертифікатів тощо. Групи щодня звітуються перед начальником головного управління економіки і за короткий час встигли виявити безліч найрізноманітніших порушень. Вже сьогодні можемо говорити про те, що процес ціноутворення в області практично неконтрольований, констатує Валерій Саєнко. Націнки на борошно, цукор, хлібобулочні вироби сягають 14-100 відсотків, причому нині складно виявити, на якій ланці “додається” найбільше”.
— Моніторингові групи і я особисто працюємо над тим, щоб привести процес купівлі-продажу харчових продуктів у нормальне контрольоване русло, — підсумовує пан начальник. — Ринок повинен працювати і на покупця. Ніхто не повинен наживатися на людській бідності та горі.
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: Олеся БАГНЮКПереглядів: 1030Інші статті рубрики:
В одній з гімназій на Рівненщині оновлення: відремонтовано харчоблок і впорядковано територію
У гімназії на Рівненщині оновили харчоблок і привели до ладу територію закладу
переглядів: 162
У Рівному поліцейські та небайдужі допомогли літньому чоловікові дістатися додому
У Рівному мешканці міста та правоохоронці допомогли літньому чоловікові з проблемами пам’яті знайти шлях додому.
переглядів: 154
Яку погоду чекати на Рівненщині 10 листопада
На Рівненщині 10 листопада очікується мінлива хмарність.
переглядів: 145
У Рівному на одній з вулиць провалилася нова бруківка
У Рівному на вулиці Чорновола провалилася нещодавно укладена бруківка.
переглядів: 217
«Верес» U19 зазнав другої поспіль поразки, програвши «Руху» з рахунком 0:3
Юнаки «Вереса» зазнали другої поспіль поразки в чемпіонаті, продовживши серію матчів без забитих м'ячів до трьох.
переглядів: 160