Ми у Facebook
10.07.2003, 16:55

Із цін треба забрати зайві “ланки”

Вважає начальник головного управління економіки облдержадміністрації Валерій Саєнко. За його словами, процес ціноутворення зовсім вийшов з-під контролю і в ньому з’явилося багато непотрібних проміжних ланок.
— Ми виконали доручення голови облдержадміністрації, створивши в області робочі групи з моніторингу та контролю за цінами на харчові продукти, — повідомив пан Саєнко. — До їх складу увійшли спеціалісти обласного відділення Антимонопольного комітету, управління зовнішньоекономічних зв’язків, торгівлі та побутового обслуговування населення, управління у справах захисту прав споживачів та інспекції контролю за цінами.
Групи, зауважив Валерій Саєнко, уже почали діяти на місцевих гуртовнях, ринках і торговельних закладах. Спрямовані на виявлення фактів зловживань, свідомого завищення цін, умисного “притримання” продуктів, які користуються підвищеним попитом та невідповідність документів, сертифікатів тощо. Групи щодня звітуються перед начальником головного управління економіки і за короткий час встигли виявити безліч найрізноманітніших порушень. Вже сьогодні можемо говорити про те, що процес ціноутворення в області практично неконтрольований, констатує Валерій Саєнко. Націнки на борошно, цукор, хлібобулочні вироби сягають 14-100 відсотків, причому нині складно виявити, на якій ланці “додається” найбільше”.
— Моніторингові групи і я особисто працюємо над тим, щоб привести процес купівлі-продажу харчових продуктів у нормальне контрольоване русло, — підсумовує пан начальник. — Ринок повинен працювати і на покупця. Ніхто не повинен наживатися на людській бідності та горі.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ