Ми у Facebook
10.07.2003, 16:55

Боржників виселятимуть з квартир

75 відсотків рівнян при оформленні субсидій у міському управлінні соціального захисту подають неправдиві відомості про розмір своїх доходів. Таку цифру навела заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко на прес-конференції у середу.
Стан проплати рівнянами комунальних послуг значно знизився. Це явище характерне для літа.
За словами пані Богатирчук-Кривко, з першого липня боржники мають можливість реструктуризувати свої борги. Для цього їм необхідно укласти з підприємством-надавачем послуг договір про щомісячне рівномірне погашення заборгованості терміном до 60 місяців, залежно від суми боргу та рівня доходів на дату реструктуризації.
За інформацією заступника начальника управління житлово-комунального господарства Федора Ілюка, з першого червня зросли тарифи за квартплату з 30 до 47 копійок за один квадратний метр з жильців, що мешкають у панельних будинках. Подорожчали і послуги з вивозу сміття, обслуговування ліфтів, прибирання дворової території тощо. Проте рівненські тарифи не дотягують до луцьких.
— Навіть після зростання тарифів на комунальні послуги у Рівному вони нижчі від тих, що діють у сусідньому Луцьку, — говорить пан Ілюк.
Попри підвищення тарифів у рівнян накопичилося чимало претензій до якості послуг, наданих комунальниками або ж їх відсутності. У таких випадках ЖКП зобов’язані робити перерахунки.
Відтепер з першого липня злісних боржників за рішенням суду дозволено виселяти із займаних квартир. Донині українське законодавство забороняло подібні санкції щодо боржників.





На правах реклами