Ми у Facebook
10.07.2003, 17:16

Війна навколо дитячого майданчика

Зовсім не сподівалися мешканці будинку №2 на вулиці Романа Шухевича в Рівному, що після прокладання теплотраси на їх подвір’ї буде повністю зруйнований дитячий майданчик. І хоч з того часу вже пройшло півроку, малята змушені бавитися просто на землі. Принаймні так стверджують люди.
Пані Ірина мешкає в згаданому будинку і вкрай незадоволена ситуацією, що склалася в їхньому дворі. За словами жінки, після будівництва теплотраси дитячий майданчик зазнав повної руйнації. Щоправда, пізніше силами ЖКП-8 кілька гойдалок все-таки були відновлені.
— Але нас це не влаштовує, — стверджує вона. — Адже дітей у подвір’ї бавиться багато і двох гойдалок для них мало. Ми зверталися за допомогою до керівництва ЖЕКу, але вони поки що жодних робіт з відновлення майданчика не проводять.
Працівники ЖКП “Перспективне” дотримуються іншої думки. Як повідомив головний інженер Микола Жирко, дійсно під час прокладання теплотраси дитячий майданчик став на заваді будівельникам і тому окремі гойдалки довелося прибрати.
— Але ж саме на американських гірках діти ламали руки! — наголошує він. — На сьогодні у подвір’ї будинку є дві дерев’яні гойдалки. Ми своїми силами вивезли глину, зробили ці гойдалки. Зона тут чиста, і дітям є де погратися. Також ми відновили пісочниці. Взагалі ситуація від нас не залежить. Потрібні кошти, а їх, як завжди, немає.
Людей відповіді посадовців, уповноважених осіб не влаштовують. Мешканці стверджують: якщо немає коштів для дітей, то навіщо взагалі такі ремонти? Найближчим часом вони планують зібрати підписи і звертатися до інших чиновників.
А поки дорослі ведуть між собою переговори, діти виходять із скрути по-своєму. Хтось бавиться в пісочницях з іграшками, а хтось забирається на гойдалки: по трьох а то й чотирьох.





На правах реклами