Ми у Facebook
31.07.2003, 04:42

Будівлі небезпечні для життя

У Рівному нараховується 17 аварійних будинків, де проживають 52 сім’ї, що потребують термінового відселення. Всі ці будівлі стоять на балансі відділу обліку та розподілу житла Рівненського міськвиконкому та управління житлово-комунального господарства. А на вищому рівні питання контролює облдержадміністрація та Адміністрація Президента.
Ще місяць тому на засіданні міськвиконкому його члени затвердили програму відселення мешканців з аварійних будинків. Лише за сім місяців поточного року управління житлово-комунального господарства відселило мешканців з шести будинків. На черзі інші, де мешкають громадяни в непристосованих і небезпечних для життя умовах. Проте точно сказати, коли саме усіх мешканців аварійних будинків переселять, важко.
Відселення з аварійних будинків — справа нелегка, позаяк у місті катастрофічно не вистачає житла, а нове будується вкрай повільно. Тому нові помешкання відселеним сім’ям надаються за рахунок вільного житлового фонду: квартир міськвиконкому, квартир, що відійшли до держави після смерті їх власників, що не мають родичів, та неприватизованих квартир.
За кількістю аварійних будинків у Рівному лідирує ЖКП “Паркове”, дещо менше їх у віданні ЖКП “Центральне”. Першість цих ЖКП пояснюється тим, що їх будинки, розташовані у центральній, а відтак найстарішій частині Рівного. Там найбільше старих будівель віком 50 і більше років, тому загалом житловий фонд обох ЖКП “пенсійного” віку. Та й ремонту переважно двоповерхові дерев’яні будинки практично не підлягають.
Минулого тижня у центрі Києва обвалився старий будинок. Попередні висновки, зроблені комісією, — перепланування будівлі. Лише завдяки збігові обставин вдалося уникнути страшної трагедії — загибелі людей. У Рівному, на щастя, подібні випадки не зафіксовані...





На правах реклами