Ми у Facebook
17.12.2003, 16:54

Гризіть горіхи, й житимете довго

З давніх-давен відомо, що здоров’я людини залежить від харчування. Гіппократ вчив: “Нехай їжа буде нашими ліками”. Отож, кілька рецептів здорового життя.
l Для омолодження організму корисно пити медову воду по 1/4 склянки перед вживанням їжі. Для її приготування візьміть 180 г меду, 50 г квіткового пилку, 800 г кип’яченої води. Зберігати в темному місці.
l Можна приготувати “еліксир молодості”: розмолоти 400 г часнику, додати сік 2–4 лимонів. Суміш витримати 24 дні в банці, накритій марлею. Пити раз на день по чайній ложці, розбавивши 1/2 склянки води, перед їжею.
l Життя продовжиться на кілька років, коли щодня з’їдатимете по три волоських горіхи.
l Щодня їжте натерту моркву: вона виводить з організму жири й очищує стінки кишечника.
l Занедужавши, одразу ж переходьте на лужну дієту (овочі, фрукти, соки).
l Рівень холестерину в крові підвищується при частому вживанні таких продуктів, як сири, мозок, печінка, жирне м’ясо, сметана, а понижується, якщо вживати рослинну олію (особливо нерафіновану соняшникову), а також зернята.
l “М’ясоїдам” треба споживати в десять разів більше овочів, аніж м’яса.
l Після 30 років молоко треба замінити кисломолочними продуктами, бо воно вже погано засвоюється.
l Бажано вживати чорний хліб, старанно пережовуючи його, інакше він “кисне” в шлунку й сприяє утворенню газів.
l Солодкий перець — чемпіон за вмістом аскорбінової кислоти, тобто вітаміну С. Цього вітаміну в перці більше, ніж у полуницях, і майже стільки, як у порічках. Навіть лимони містять у чотири рази менше “аскорбінки”, ніж перець. Отож, корисно вживати його якомога більше, як профілактичний засіб проти застуди. До речі, найбільше вітаміну С міститься ближче до плодоніжки, тому чистити перець треба акуратно, видаляючи лише хвостик і насіння.
l Мед — досить сильний засіб у боротьбі з гіпертонією. Візьміть 1 склянку натурального бджолиного меду, 1 склянку морквяного соку, 1 склянку соку хрону, можна ще додати сік 1-2 лимонів. Усе треба добре перемішати дерев’яною ложкою у темній скляній банці, щільно закрити і зберігати у темному прохолодному місці. Вживати цю суміш по 1 чайній ложці тричі на день за годину до їжі упродовж двох місяців.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ