Ми у Facebook
09.08.2006, 19:38

Сосиски і шинка сприяють раку шлунка

Учені встановили, що вживання продуктів з переробленого м’яса, зокрема бекону, сосисок, ковбаси і шинки збільшує ризик розвитку раку шлунку.
Вчені з Каролінського інституту в Стокгольмі проаналізували 15 досліджень, присвячених цій темі. У цілому, в них брали участь 4704 людини.
З’ясувалося, що при збільшенні споживання продуктів з переробленого м’яса на 30 грамів у добу ризик розвитку раку шлунку збільшується на 15-38%.
“Наші результати дуже чітко показують взаємозв’язок між підвищеним споживанням продуктів із переробленого м’яса і раком шлунку”, — повідомила керівник дослідження Сюзана Ларсон.
На думку вчених, підвищений ризик раку може бути пов’язаний з додаванням у ці продукти нітратів або впливом токсичних речовин, які утворяться при копченні м’яса.
Рак шлунку зустрічається досить часто. За статистикою, він займає четверте місце за поширенням серед онкологічних захворювань і друге місце у світі серед причин смертей від онкологічних захворювань.





На правах реклами