Ми у Facebook
29.11.2006, 19:58

“Газотрон-Люкс” модернізує виробництво

Цех з виробництва енергозберігаючих люмінесцентних ламп. (фото з архіву підприємства)

Наступного року перший в Україні виробник енергозберігаючих компактних люмінесцентних ламп ТОВ “Газотрон-Люкс” планує перейти на двозмінний режим роботи.
Таким чином, за твердженням технічного директора ТОВ “Газотрон-Люкс” Віктора КОПНІНА, виробничі потужності рівненського підприємства планується завантажити на 100 відсотків.

— Сьогодні на підприємстві діє одна лінія, — каже пан Копнін. — Це високомеханізована лінія, виробничі можливості якої поки що задіяні на 80 відсотків. У 2007 ж році ми плануємо перейти на двозмінний режим роботи, що дозволить збільшити обсяги виробництва.
За словами Віктора Копніна, лампи “Люммакс”, виробництвом яких займається підприємство, знижують енергоспоживання у п’ять разів порівняно з лампами розжарювання при збереженні такого ж рівня освітлення. Вони також характеризуються продовженим терміном використання, номінальний показник якого складає 6000-12000 годин, безпечністю та надійністю.
Так, днями за результатами проведення Національного тижня енергозбереження в Рівненській області відбувся практикум-семінар з питань енергозбереження і енергоефективності. Участь у нараді взяли представники відомих світових компаній, у тому числі рівненського підприємства “Газотрон-Люкс”, які презентували свої кращі енергозберігаючі проекти.
— Завод “Газотрон-Люкс” — це унікальний проект корпорації “Астрон-Україна”, місією якого є насичення ринку України енергоефективними джерелами світла, — пояснює технічний директор підприємства. — На замовлення ТОВ “Газотрон-Люкс” відомий німецький розробник, компанія “High Lux Lichtteсhnick & Co. Vertriebs KG” виготовила і встановила сучасну автоматичну лінію з виробництва компактних люмінесцентних ламп і передала українській стороні права на використання запатентованої технології “Prolux”.
Нині на підприємстві виготовляються лампи потужністю від 5 до 23 Вт. За словами Віктора Копніна, вартість такої лампи у торговій мережі коливається від 16 до 24 гривень.
Водночас у планах підприємства — модернізація виробництва. Зокрема, створення на базі ТОВ “Газотрон-Люкс” наукового центру, серед основних завдань якого — модифікація та удосконалення існуючої продукції, розширення асортименту продукції, розгляд перспектив розробки та впровадження альтернативних джерел світла.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ