Ми у Facebook
19.06.2008, 07:15

В “Іоланті” поєднали класику та національні традиції

Розбавити робочі будні допоможе келих смачного вина та романтична вечеря. Нехай вам навіть доведеться відпочити й на самоті. Тому продовжуємо шукати нове затишне місце. Цього разу курсуємо вздовж вулиці Данила Галицького. Неподалік бізнес-центру — з одного боку, та навпроти з автовокзалу — з іншого, розмістився компактний ресторан “Іоланта”. У його приміщенні — два ресторанні зали та одна вітальня під кафе-бар.
Нижній ярус схожий на “Шкварочку”
Коли піднялись з подругою у верхню залу, оформлену у класичному стилі, там було зайнято — святкували вечірку. Офіціант із бару запропонував спуститися на нижній ярус. Там знаходиться зала в українському стилі. Невеличка кімната квадратів з 25 вміщає сім-вісім столів. Одразу пригадалась схожа на цю зала ресторану-піцерії “Шкварочка”. Такі ж масивні столи, лише замість лавиць — стільці. На стінах — вишиті рушники, образи, картини, обереги. В одному з кутків стоїть штучне дерево під квітучу вишню, навпроти — музикант.
— От якби тут справжні музики заграли... Та зі скрипкою, та з баяном, — вихопилось у подруги.
На синтезаторі наспівували пісні 90-х, гучність яких заважала нашому спілкуванню. Офіціантка прийшла до нашого столика швиденько. Зодягнена у вишиту сорочку та чорну спідницю, вона мило посміхалась. І навіть помахала ручкою, коли її покликали до столу із бланком замовлення. Страви та напої дівчина слухняно записала і з великою оперативністю прийнялася виконувати замовлення.

“Кривава Мері” виявилась... куркою
На стіл подали невеличку книжечку. Її вигляд нас трохи розчарував, бо стиль меню, на нашу думку, не відповідав стилю кімнати. Це зовсім не було меню по-українськи — на темно-вишневому фоні дрібними літерами написані назви страв.
У меню не було жодної фірмової страви, а весь асортимент не вразив оригінальністю — усім відомі салати, холодні закуски, гарніри та спиртні напої. Але ми спробували виділити для себе новинки.
Серед холодних закусок нам сподобалась назва “Ленінський сніданок”. Хоч незрозумілим була поява в українському ресторані такої страви. Виявилося, що це так звана суміш овочів з яйцями. До капусти, помідорів та кукурудзи додають варені курячі яйця та змащують все майонезом. За таку “радянську” страву треба заплатити 9,13 грн. Серед холодних закусок найекзотичнішими виявились “Креветки в кожурі” за 45,88 грн.
Якщо ви забігли до ресторану, аби лиш перекусити, то нашвидкуруч вам зроблять бутерброд. Радимо скуштувати гарячу канапку з шинкою та грибами. Або якщо ви полюбляєте морепродукти, замовте канапки з червоною рибою або ікрою.
Салати у ресторані в основному не дорожчі 15 грн. Але й різновидністю не вражають. У переліку знайдете “Салат по-шопськи”, “Дністер”, “Огород”, “Нептун” та решту не менш відомих салатів. Усі вони здебільшого овочеві. Гурманам пропонують спробувати салат “Улюблений”, за смаком і за компонентами схожий на “Салат по-шопськи”. Сюди входять риба сайда, картопля, морква, огірки свіжі, цибуля ріпчаста, майонез та зелень. Салат коштує 12,38 грн. Знову ж таки: шукаєте нових смаків — замовте “Дари моря”, до складу якого входять різні морепродукти. За такий салат доведеться викласти 47,49 грн.
Якщо забігли до ресторану в обід — будьте традиційні! Тут готують смачний справжній український борщ з пампушками. Його ціна — 12,44 грн. Як гарнір найкраще смакує “Картопля по-домашньому”. Її подають з квашеним огірком, що навіває атмосферу українського села та сільської хати.
Якщо ви любитель м’яса, радимо спробувати антрекот — замаринований телячий стейк. Його вартість всього лиш 18,45 грн.
Вразила нас назва “Кривава Мері”. Так тут йменують страву з курятини. Це обсмажена без кісток курятина з овочами та томатним соусом. Завершили свій вибір дерунами з грибами. За них треба заплатити 11,91 грн.
Усі страви у ресторані готують та подають швидко. Це нам дуже сподобалось. Шкода лише, що доводилось перекрикувати музиканта.

На десерт замовляємо “Нанаймо”
— Бажаєте десерти скуштувати? — поцікавилась офіціантка.
Обираємо морозиво з горіхами та медом. Тут такий десерт називають “Нанаймо” і коштує він 7,43 грн. Морозиво з фруктами або сухофруктами коштує 10 гривень за порцію.
Якщо бажаєте фруктове асорті, то його ціна 40 грн. Проте на тарілці вам принесуть майже кілограм різної фруктової нарізки.
Для того, аби розслабитися, чоловіки в “Іоланті” можуть випити 50 грамів коньяку “Хеннесі” за 30 грн, а жінки — насолодитися 100 грамами червоного вина “Хванчкара” за 27,5 грн.
Клієнтам ресторану радимо уточнювати вартість страв, які пропонує меню, аби не дивуватись отриманому рахунку.
Якщо ж ви шанувальник коктейлів, тоді найкраще замовити “Лонгайленд” за 26,8 грн.
Карта напоїв представлена алкогольними напоями з Франції, Грузії, Молдови, Італії, Шотландії.
Анна ІЛЬЮК,
info@ogo.ua





На правах реклами