Ми у Facebook
25.09.2008, 16:36

Рестораторам бракує кадрів

У зв’язку зі стрімким розвитком сфери громадського харчування ресторани та кафе Рівного мають гостру потребу у кваліфікованих барменах, офіціантах та кухарях.
Незважаючи на те, що кухарів та офіціантів у Рівному випускають два навчальних заклади, нестача кваліфікованих працівників громадського харчування міста відчувається серйозно. Одна з причин — непрестижність професії кухаря, бармена, офіціанта, а ще молоді люди не бачать у цих професіях перспективи кар’єрного росту.
— Нині знайти хорошого кухаря велика проблема, — розповідає директор ресторану “Фараон” Володимир ШИШКІН. — Кількість закладів харчування росте, і кваліфікованих кадрів бракує.
Щоб якось виправити ситуацію на ринку закладів громадського харчування, молодіжний центр праці “Молодіжна інформаційна консультаційна служба” запропонував для популяризації цих професій організовувати професійні конкурси для кухарів.
— Цієї осені проведемо ряд кулінарних конкурсів для визначення найталановитіших представників кулінарної професії, — розповіла керівник МЦП “Мікс” Оксана НІКОНЧУК. — Переможцям надамо можливість працевлаштування у закладах ресторанного бізнесу нашого міста. До участі у цих конкурсах запрошуємо практикуючих кухарів та випускників навчальних закладів із відповідною освітою.
Володимир Шишкін бачить вирішення кадрової проблеми у створенні мережі закладів харчування під егідою ресторану “Фараон”, аби працівники сфери громадського харчування бачили можливість кар’єрного росту. Пан Володимир готовий незабаром організувати разом з іншими рестораторами Рівного — членами “Асоціації ресторанного бізнесу” — курси для працівників сфери громадського харчування, зокрема для барменів.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ