Коли голова БО-БО
Зазвичай, похмілля характеризується основними ознаками: головний біль, нудота, ломота в тілі, відсутність апетиту. І якщо ви вчора вживали алкоголь, то в будь-якому випадку – це не отруєння “печенькою”, а, як кажуть у народі, “бодун”.
Існує безліч народних методів та порад, як позбутися похмілля. Однак спеціалісти не з усіма погоджуються. Лікар-нарколог Рівненського центру психічного здоров’я населення Ольга СОКОЛОВА рекомендує, перш за все, лікувальні препарати, які виводять з організму алкогольні проміжні продукти обміну – токсини. Пити ліки варто два-три дні на голодний шлунок, за 30 хвилин до їжі.
Окрім того, побільше вітаміну С. Фрукти, аскорбінка – підійде все. Пані Соколова каже, що незамінними “лікувальними” засобами від похмілля є фізичні навантаження та вживання великої кількості рідини.
Фізичні навантаження, розповідає лікар, прискорюють кровообіг, а відповідно – й обмін речовин. Усе це швидше виводить алкогольні токсини з організму.
А от кава – не надто допоможе. Вона може зняти хіба що втому та надати відчуття легкості, але самих токсинів з організму не виводить.
Снідати після алкогольного “удару” потрібно не щільно, краще всього яєчнею або яйцем “некруто”, гречаною кашею, овочами, молочними продуктами. Головне, щоб у страві не було оцту. Вживайте гарячий бульйон або борщ. Якщо ви вже можете думати про їжу...
Утім, будь-якої постсвяткової недуги можна уникнути. Для цього, зауважує Ольга Соколова, варто запастися “Фесталом” та активованим вугіллям. “Фестал” поліпшує травлення. Збираючись у гості, за годину-дві до застілля випийте таблетку. Тоді і не переїси, і не переп’єш. А вугілля – відмінний абсорбуючий засіб, який збирає у організмі токсини.
Однак, незважаючи на безліч засобів профілактики та боротьби з похміллям, наголошує лікар-нарколог, найкращий – взагалі не пити.

У центрі Рівного трапилась аварія: що відомо

У Рівному в центрі міста, на вулиці Соборній, сьогодні аварія спричинила затори на деякий час.
переглядів: 244
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради

Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 1755
Фарбуємо великодні яйця в каркаде: найпростіший спосіб

Яйця, пофарбовані цим способом дуже схожі на зоряне небо, космос, або аквамарин.
переглядів: 1258
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне

Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 165
15 унікальних великодніх писанок встановили біля Дубенського замку

Напередодні Великодня Дубно вчетверте поспіль зустрічає весну яскравою та неповторною Алеєю писанок, яка розкинулася біля величного Дубенського замку на Рівненщині. Цього року алею прикрашають 15 унікальних великодніх фігур, створених місцевими майстрами та юними художниками.
переглядів: 288