Ми у Facebook
04.02.2010, 00:00

Ознаки якісного сиру

Як не помилитися при виборі сиру.

Рівномірний колір
Світліші або, навпаки, темні вкраплення – це ознака того, що порушено технологію виробництва: сир вироблено з кислого молока, а також містить надмірну кількість солі.

Еластичність скибочки
Складіть навпіл невеликий шматочок сиру. Якщо при цьому продукт кришиться, це свідчить про те, що термін придатності сиру давно минув.

Жовтий відтінок

Такий колір сиру є наслідком присутності каротину, який міститься у лугових травах. У такому випадку будьте певні, що при виготовлені сиру використовувалося справжнє коров’яче молоко без домішок. Зрозуміло, мова йде про натуральний продукт, не забарвлений штучними барвниками.

Вибір плавлених сирів
Плавлені сири здебільшого відносяться до продукції нижчої цінової групи і дуже часто реалізуються на ринках та в точках виносної торгівлі. Пильної уваги заслуговують умови реалізації такої продукції. Особливо це стосується ринків, де продавці не завжди дотримуються відповідного температурного режиму зберігання.
При купівлі плавлених сирів про їх якість можна судити, поглянувши лише на зовнішній вигляд пакування та дату випуску: відсутність останньої, корозія фольги, порушення її цілісності або, навіть, просто ушкодження упакування повинні вас насторожити.

Відсутність на імпортних плавлених сирах інформації, викладеної доступною мовою, має привернути вашу увагу. Не слід думати, що будь-яка імпортна продукція обов’язково має високі смакові та поживні властивості.
Пам’ятайте: на упаковці продукту обов’язково повинно бути вказано найменування виробника та його адресу, телефони.
Зверніть увагу також на вагу нетто. Вітчизняні виробники випускають плавлені сири вагою 95 г або ж 100 г. Порційні сири в одній упаковці мають вагу 145, 150 та 200 г (6 або 8 секторів відповідно), що впливає і на ціну товару.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ