Ми у Facebook
15.02.2010, 00:00

Сергій Паладійчук про скандал навколо «Міленіум-плази» та некомпетентність владних органів

Сергій Паладійчук, голова постійної комісії з питань бюджету фінансів та управління комунальною власністю прокоментував ситуацію зі скандалом навколо ескізного проекту «Міленіум-плази».
  - Допоки недалекоглядні представники місцевої влади будуть затверджувати фінансування нерентабельних проектів, доти обласне КРУ матиме фронт роботи, - зазначив голова постійної комісії з питань фінансів, економіки та управління комунальною власністю Рівнеради Сергій Паладійчук. 

  - Скандалу навколо ескізного проекту «Міленіум-плази» слід було очікувати, от тільки робити щось пізно: гроші з міської казни вже витрачені, - наголосив депутат.

  Нагадаємо, що ще в жовтні 2008 року сесія Рівнеради затвердила рішення про виділення коштів на фінансування проекту бізнесово-культурного центру у розмірі 800 тисяч гривень. Сергій Паладійчук як голова бюджетної комісії міської ради, фахівець у галузі економіки неодноразово апелював до міської влади зупинити процес і врятувати хоча б половину суми.

  -Тоді такий колосальний розмір суми пояснювали складністю розрахунків, наголошуючи на теоретичній цінності самого будівництва - облаштувати привабливий, охайний центр міста, - акцентував голова бюджетної комісії. 

  Провідний фінансист Сергій Паладійчук обгрунтував своє негативне ставлення до проекту тим, що вже у серпні 2008 року спостерігалися негативні тенденції в економіці держави та будівництві зокрема. Він вважав, що необхідно знайти ще інвестора, який реалізує проект, що передбачає собою капіталовкладень у розмірі, як мінімум, кілька сотень міліонів гривень.

  Ще до рішення сесії Сергій Паладійчук пропонував розділити все будівництво на кілька самостійних модулів, які б втілювалися у життя по мірі можливості, що було б більш реалістично. Проте пропозицію відхилили. Коментуючи, депутат підкреслив, що у нього взагалі склалося таке враження, що проект давно готовий, під нього потрібно було тільки освоїти кошти.

  - Тому у результаті і маємо ситуацію, коли ескізний проект, який приніс нульовий ефект, тобто нічого, крім привабливої картинки, лежить та припадає пилюкою в архіві, очікуючи на свого інвестора та потроху втрачаючи свою актуальність , – зазначив фінансист.

  Сергій Паладійчук переконаний, що саме некомпетентність владних органів призвела до скандалу: 800 тисяч гривень потрачено на ескіз, який, за словами керівництва обласного КРУ, був виготовлений без жодних вихідних даних та не може бути підставою для наступного етапу виготовлення проектно-кошторисної документації.
 
Про це повідомила прес-служба Голови постійної комісії з питань бюджету фінансів та управління комунальною власністю Сергія Паладійчука
Матеріали по темі:



 





На правах реклами