Ми у Facebook
21.02.2010, 14:26

Смачний пиріг “Мисливська кулеб’яка” від шеф-кухаря ресторану Ігоря Соколенка

Другим гостем кулінарного шоу “СмачнОГО!” став шеф-кухар ресторану під відкритим небом Ігор СОКОЛЕНКО. Глядачі знають його з програми “Чоловічі розваги” на Першому місцевому. У кулінарному шоу разом з його ведучим, директором ТРК “Рівне 1” Віктором Даниловим, Ігор Соколенко приготував “Мисливську кулеб’яку”.
На затишній домашній кухні ведучого, де й відбуваються зйомки “СмачнОГО!”, Ігор Соколенко розповів, що хороший пишний пиріг завжди посідав почесне місце на будь-якому святковому столі:
— Я й сам був свідком того, що смачний пиріг може витиснути безліч цікавих інших страв. Наш пиріг — особливий. Його головні інгредієнти — дари природи. “Мисливська кулеб’яка” має складну начинку, яка є символом трьох полювань: традиційного, риболовлі та збирання грибів та ягід. Загалом же для його приготування ви витратите небагато часу, але цей пиріг приємно здивує ваших гостей.
Для страви, яку готував Ігор Соколенко для “СмачнОГО!”, знадобилися: фарш з дичини, фарш із судака, гриби, яйця сирі й варені, гречана каша, петрушка, перець, вершкове масло, яким змащується деко, і листкове дріжджове тісто.
Віктор Данилов попередньо відварив гречану крупу і приготував фарш із дичини.
— Зрозуміло, що не всі телеглядачі можуть зробити такий фарш, та його з легкістю можна замінити на фарш із іншого м’яса, — радить ведучий.
— Щоб фарш із судака вдався, філе риби варто приморозити. І в жодному випадку не перемелювати його через м’ясорубку, а нарізати маленькими шматками, щоб не зникла соковитість, — порадив шеф-кухар.
Окрім цікавих “родзинок”, які стануть в нагоді під час приготування страви, досвідчений мисливець Ігор Соколенко розповів про свою давню мрію.
— Річ у тому, що багато часу я проводжу на природі, люблю полювання, відтак мені не вистачає чотирилапого друга. Але досі він в мене не з’явився, адже мешкаю у двокімнатній квартирі, а для такої собаки треба вольєр, простір. Хоча знаю багатьох людей, в яких живуть такі собаки у квартирах. Тому все ж таки думаю, що незабаром такий друг у мене з’явиться.
Дізнатися про мисливські забо­бони і всі секрети приготування “Мисливської кулеб’яки” ви зможете, переглянувши кулінарне шоу “СмачнОГО!” 19 лютого о 20.15, а також у повторах в суботу, 20 лютого, о 08.20 та неділю, 21 лютого, о 15.20 на телеканалі “Рівне 1”. А щоп’ятниці на глядачів Першого місцевого че­катимуть нові цікаві рецепти від відомих рівнян.


Гість програми: Соколенко Ігор Володимирович
Вік: 41 рік
Вид діяльності: підприємець
Життєве кредо: “Бороться, искать, найти и не сдаваться”
Хобі: полювання та риболовля
Знак Зодіаку: Стрілець
Улюблена страва: печена дичина
Улюблений напій: чай з лісових ягід
Мрія: мати мисливського собаку


Рецепт страви
“Мисливська кулеб’яка”
Фарш м’ясний (дичина) 0,5 кг
Фарш рибний 0,5 кг
Крупа гречана 1 склянка
Гриби 0,5 кг
Тісто дріжджове листкове 1 кг
Масло вершкове 200 г
Яйця 4 шт.
Цибуля 1 кг
Спеції, кріп
Перелік продуктів,
які потребують попередньої підготовки
1. Приготування фаршу з дичини і риби
2. Гречану крупу потрібно відварити
3. Цибуля та гриби нарізаються кубиками
4. Цибуля та гриби обсмажуються на сковорідці
5. Яйця відварюються та нарізаються
6. Пиріг запікається у духовці впродовж 30-40 хв., періодичного потрібно змазувати збитими яйцями і проколювати сам пиріг.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ