Страва з карпатським акцентом та оригінальне крем-брюле від Надії Гладкевич
— У нас сьогодні доволі скромний асортимент продуктів, — каже ведучий.
— Хоч і скромний, проте це українська страва, смачна, ситна. До того ж готується швидко, тому я рекомендую її всім, — зауважує пані Гладкевич.
Для приготування “Баноша” найліпше підійде домашня сметана. Страву найкраще готувати у глиняному горщику, але якщо немає, то це не проблема. Можна взяти і звичайну каструлю, яка є у кожному домі.
Оскільки пані Надія людина зайнята, тому Віктор Данилов поцікавився:
— Надіє, а хто готує у тебе вдома?
— Якщо по правді, то вдома готує той, хто має натхнення, а частіше його має чоловік, — посміхається пані Надія. — Я люблю страви, приготування яких не займає багато часу. І якщо приймаю гостей, то на підготовку витрачаю не більше як 1,5 -2 години.
Між тим “Банош” уже майже готовий. І пані Надія зауважує, що найліпше цю страву викладати у посудину з українським орнаментом, а приправляти краще спочатку бринзою, а потім — шкварками.
У другій половині програми глядачі перенесуться з карпатського регіону у Францію з дещо “поліським акцентом”. Адже на десерт Надія Гладкевич та Віктор Данилов приготували оригінальне “Крем-брюле”.
— Бабуся в дитинстві готувала за схожим рецептом, це дуже смачно і знову ж таки не забере багато часу, — зауважила пані Гладкевич.
Дізнатися усі секрети приготування “Баноша” і “Крем-брюле” ви зможете уже сьогодні, переглянувши кулінарне шоу “СмачнОГО!” о 20.15, а також у повторах в суботу, 27 лютого, о 08.20 та неділю, 28 лютого, о 15.20 на телеканалі “Рівне 1”. А вже наступної п’ятниці на глядачів Першого місцевого чекатимуть нові цікаві рецепти від відомих рівнян.
Банош
(Час приготування: 15-20 хв.)
Сметана домашня – 0,5 л
вода – 0,5 л
кукурудзяна крупа дрібного помелу – 1 скл.
бринза – 300 г
сало – 500 г
сіль, спеції за смаком
Як готувати?
Сметану змішуємо з водою до отримання однорідної маси.
Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
Коли суміш закипить, висипаємо крупу. Варимо на помірному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою. Сіль, спеції додаємо за смаком. Каша готова, коли почне відставати від стінок глиняного глека.
Подавати зі шкварками чи бринзою, натертою на тертці.
Крем-брюле
(“Франція по-поліськи”)
(Час приготування – 15 хв.
До повної готовності – 1 год.)
Яєчні жовтки — 6 шт.
цукор — 75 г
молоко — 200 мл
вершки — 200 мл
Ваніль, кориця, лимонна цедра
Як готувати?
Жовтки збиваємо з цукром до утворення майже білої піни.
Продовжуючи збивати, додаємо вершки та молоко. Отриману суміш заливаємо у вогнетривкі формочки.
Ставимо на водяну баню на 30-40 хв. у духовку.
Дістаємо з духовки та охолоджуємо.
Подавати, посипавши коричневим цукром або розтопленим з водою звичайним цукром.

У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 201
В Україні відсьогодні продаватимуть бензин з додаванням спирту: що це означає для водіїв та цін

З 1 травня 2025 року на всіх автозаправних станціях України набувають чинності нові правила щодо складу бензину. Відтепер пальне, що реалізується, обов'язково повинно містити 5% біоетанолу – спирту, отриманого з біологічної сировини.
переглядів: 231
Повний гід із вибору камери від фотошколи Зелений Квадрат
Купівля першої або нової камери — завдання не з простих. Хтось шукає інструмент для творчості, хтось — для роботи, а дехто — просто хоче «щось нормальне, аби знімало красиво». Але що означає «нормальне»? Яку роль відіграють мегапікселі? Яка матриця підійде саме для нічної зйомки? Чи варто гнатися за брендом?
переглядів: 210
Підбираємо колір фарби для авто: головні нюанси

Пошкодження кузова часто призводить до того, що втрачає свій колір і фарба. Може здатися, що це дрібниця, але часом підібрати потрібний відтінок і повернути ідеальний стан авто виявляється непросто. Навіть незначне відхилення у кольорі зробить нове покриття помітним.
переглядів: 159
Маринад для курячих гомілок: 3 секрети соковитого м'яса

Запечені курячі ніжки – це завжди чудовий вибір для трапези. Ключовий момент – це маринад, який використовується для курки. Маринад для гомілок – ідеальний помічник, коли потрібно приготувати щось оперативне і неймовірно апетитне
переглядів: 301