Ми у Facebook
26.02.2010, 15:47

Страва з карпатським акцентом та оригінальне крем-брюле від Надії Гладкевич

Сьогодні, 26 лютого, в ефірі Першого місцевого – третій випуск кулінарного шоу “СмачнОГО!”. У гостях у ведучого, директора ТРК “Рівне 1” Віктора Данилова — генеральний директор ЗАТ “РЕНОМЕ” Надія ГЛАДКЕВИЧ. Цього разу глядачі дізнаються, як швидко і не докладаючи особливих зусиль приготувати смачний та ситний “Банош” й оригінальний десерт “Крем-брюле”.
Перша страва, яку готували Надія Гладкевич та Віктор Данилов, — “Банош”. На столі — сметана, вода, кукурудзяна крупа дрібного помелу, бринза та сало.

— У нас сьогодні доволі скромний асортимент продуктів, — каже ведучий.

— Хоч і скромний, проте це українська страва, смачна, ситна. До того ж готується швидко, тому я ре­комендую її всім, — зауважує пані Гладкевич.

Для приготування “Баноша” най­ліпше підійде домашня сметана. Страву найкраще готувати у глиняному горщику, але якщо немає, то це не проблема. Можна взяти і звичайну каструлю, яка є у кожному домі.

Оскільки пані Надія людина зайнята, тому Віктор Данилов поцікавився:

— Надіє, а хто готує у тебе вдома?
— Якщо по правді, то вдома готує той, хто має натхнення, а частіше його має чоловік, — посміхається пані Надія. — Я люблю страви, приготування яких не займає багато часу. І якщо приймаю гостей, то на підготовку витрачаю не більше як 1,5 -2 години.
Між тим “Банош” уже майже готовий. І пані Надія зауважує, що найліпше цю страву викладати у посудину з українським орнаментом, а приправляти краще спочатку бринзою, а потім — шкварками.

У другій половині програми глядачі перенесуться з карпатського регіону у Францію з дещо “поліським акцентом”. Адже на десерт Надія Гладкевич та Віктор Данилов приготували оригінальне “Крем-брюле”.

— Бабуся в дитинстві готувала за схожим рецептом, це дуже смачно і знову ж таки не забере багато часу, — зауважила пані Гладкевич.

Дізнатися усі секрети приготування “Баноша” і “Крем-брюле” ви зможете уже сьогодні, переглянувши кулінарне шоу “СмачнОГО!” о 20.15, а також у повторах в суботу, 27 лютого, о 08.20 та неділю, 28 лютого, о 15.20 на телеканалі “Рівне 1”. А вже наступної п’ятниці на глядачів Першого місцевого чекатимуть нові цікаві рецепти від відомих рівнян.


Банош
(Час приготування: 15-20 хв.)

Сметана домашня – 0,5 л
вода – 0,5 л
кукурудзяна крупа дрібного помелу – 1 скл.
бринза – 300 г
сало – 500 г
сіль, спеції за смаком

Як готувати?
Сметану змішуємо з водою до отримання однорідної маси.
Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
Коли суміш закипить, висипаємо крупу. Варимо на помірному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою. Сіль, спеції додаємо за смаком. Каша готова, коли почне відставати від стінок глиняного глека.
Подавати зі шкварками чи бринзою, натертою на тертці.

Крем-брюле
(“Франція по-поліськи”)
(Час приготування – 15 хв.
До повної готовності – 1 год.)

Яєчні жовтки — 6 шт.
цукор — 75 г
молоко — 200 мл
вершки — 200 мл
Ваніль, кориця, лимонна цедра

Як готувати?
Жовтки збиваємо з цукром до утворення майже білої піни.
Продовжуючи збивати, додаємо вершки та молоко. Отриману суміш заливаємо у вогнетривкі формочки.
Ставимо на водяну баню на 30-40 хв. у духовку.
Дістаємо з духовки та охолоджуємо.
Подавати, посипавши коричневим цукром або розтопленим з водою звичайним цукром.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

01.05, 20:30 У центрі Рівного зводять платну громадську вбиральню

01.05, 20:00 На Рівненщині готують комунальні будівлі для облаштування житла переселенцям

01.05, 19:30 Мінометника з Вараша відзначили почесною нагородою Головнокомандувача ЗСУ

01.05, 19:00 Закон підписано: держава збільшила виплати родинам загиблих добровольців

01.05, 18:30 У парку на Грабнику в Рівному приберуть аварійні об’єкти та встановлять відеоспостереження

01.05, 17:40 У Рівненській обласній дитячій лікарні планують відкрити психоневрологічне відділення

01.05, 17:00 На Рівненщині викрили схему ухилення від мобілізації: до неї причетні ексвоєнком і медики

01.05, 16:10 Жителя Вараша засудили до понад 9 років ув’язнення за організацію наркоторговельної групи

01.05, 15:20 ДНК-експертиза підтвердила загибель зниклого безвісти військового з Рівненщини

01.05, 14:30 Чоловіка, хворого на рак, судили за ухилення від мобілізації на Рівненщині