Ми у Facebook
19.03.2010, 00:00

Рівненська нерухомість почала танути

Цієї зими ринок нерухомості працював нетрадиційно. У спокійному січні відбулося незвичне пожвавлення, а у лютому воно змінилося повною тишею. Проте на початку березня ринок прокинувся від “зимової сплячки” і приблизно на 1-2 тисячі доларів знизилася ціна на вторинне житло.

 

Неочікувано у березні рівняни проявили бажання купувати земельні ділянки, дачі та незавершене будівництво у місті та у районах області.
За словами директора АН “Гарант Наталії ПРИСТОПЧУК, у місті відчутно підвищився інтерес до земельних ділянок, якими ніхто впродовж тривалого часу вже не цікавився. Вартість 1 сотки землі у Рівному становить орієнтовно 1700-3000 доларів, у приміській зоні земля коштує від 500 доларів за сотку.

– Рівняни активно шукають земельні ділянки під приватне будівництва у місті та за його межами, – розповідає директор АН “Кадет СВС” Інна ПОДОЛІНА, – для власних будинків чи дач.
Здешевлення квартир стримувала “бажана” ціна
На думку ріелтора, таки чином громадяни інвестують кошти в майбутнє. З’являться вільні кошти – купують ділянку, потім – будматеріали, далі заливають фундамент тощо.
 

Варто зауважити, що ціна на ринку Рівного вже більше, ніж півроку стабільна – у місті тривалий час не спостерігалось коливання вартості квартир у той чи інший бік навіть на 1-2 тисячі доларів. І це при тому, що попит на квартири місяцями був нижчий за пропозицію, а відповідно квартири повинні були дешевшати. Таку ситуацію можна пояснити незначною активністю рівненського ринку нерухомості, обіцянками різноманітних експертів, що вартість вторинної нерухомості обов’язково повинна піднятися в ціні, та бажанням продавців у зв’язку з цим не втратити, продаючи квадратні метри. Таким чином на ринку сформувалось дві ціни: одна реальна – низька, Інша – бажана.

За реальною ціною більшість квартир і купувалися. Бажану ціну, як правило, встановлювали продавці, що хочуть продати квартири максимально вигідно. Але покупців на квартири підвищеної вартості, за словами рівненських ріелторів, зараз знайти дуже важко. Тож бажана ціна лише стримувала ринок нерухомості від можливого здешевлення.

 

Джерело ogo.rv.ua






На правах реклами