Ми у Facebook
03.04.2010, 17:27

Як правильно виходити з посту

Якщо людина постилася усі дні посту, у неї змінилася ферментна система, організм може бути не готовий до перетравлення тваринної їжі.
Різка зміна раціону після закінчення посту може викликати небезпеку, розказала Наталія Самойленко, лікар-дієтолог Київського центру здоров'я в інтерв'ю кореспондентові Gazeta.ua.
При виході з посту лікар радить дотримуватись наступних правил.
1. Розширюйте кількість страв поступово. За раз приймайте не більше трьох страв, серед яких обов'язково мусить бути овочева. Сирі овочі містять клітковину та природні ферменти, що покращують травлення. Крім того вона багата на корисні мікроелементи та вітаміни.
2. За день їжте не більше 100-150 г м'яса, уникайте жирних видів - баранини, свинини. Краще, щоб це були запечені страви, а не смажені. Не зловживайте соусами, майонезом, бо вони містять багато тваринних жирів.
3. Під час найбільш серйозної трапези прийміть одну таблетку ферментного препарату - мезим, фестал, креон.
4. Паску вживайте як окрему страву, під час окремого прийому їжі, а не як десерт після надмірного переїдання.
5. Отруєння алкоголем займає перше місце серед причин госпіталізації українців у святкові дні. Травматизм теж підвищується, це викликано алкогольним сп'янінням. Алкоголь взагалі не повинен вживатись без їжі. Його кількість після Посту слід зменшити у два-три рази відносно до звичайної.
6. Дітям, підліткам, людям похилого віку та хворим на хронічні хвороби внутрішніх органів краще починати з риби та страв з яєць. Через декілька днів поступово можна додавати м'ясо і інші тваринні продукти. Особливо обережними потрібно бути людям із хронічними захворюваннями серцево-судинної, дихальної, травної, ендокринної та сечовидільної систем.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ