Ми у Facebook
21.05.2010, 12:00

Майстерність приготування вишуканих страв від Олександра Смика

Щоразу гості кулінарного шоу “СмачнОГО!”, яке щоп'ятниці виходить на Першому місцевому, дивують глядачів оригінальними рецептами та цікавими стравами. До ведучого шоу, директора ТРК “Рівне 1” Віктора ДАНИЛОВА завітав один із найвідоміших українських бардів, член п'яти національних творчих спілок України, драматург, поет-пісняр Олександр СМИК. Глядачам він розповів про особливості приготування смачних страв.
Гість кулінарного шоу: Олександр Смик
Вік: 53 роки
Знак Зодіаку: Скорпіон
Сімейний стан: одружений
Хобі: твори мистецтва, історія
Улюблена страва: смажене м'ясо
Улюблений напій: кава з молоком
Життєве кредо: “Мені потрібно зовсім небагато...”


Корейка, запечена з чорносливом

Інгредієнти:
800 г корейки
40 г смальцю
100-150 г чорносливу
10 г борошна
сіль

Як готувати
М'ясо помити, відділити кістки хребта, посолити, присипати борошном. Обсмажити з усіх боків на сильно розігрітому смальці.

Перекласти на деко, додати смалець, що лишився від смаження, і 3-4 ложки води. Поставити в духовку при середній температурі. При випіканні щедро поливати соусом.

Коли корейка стане майже м’якою, додати промитий чорнослив. Випікати разом з м’ясом. По мірі випаровування соусу підливати воду (чорнослив набухає).

Готову корейку вийняти з духовки, нарізати тоненькими скибочками, розкласти на блюді, прикрасити чорносливом. Усе це залити соусом.
Добре подавати з картоплею, червоною капустою, приправленою вином.

Гарнір “Печена картопля”
Інгредієнти:
Картопля — 6 шт
Смалець — 40 г
Сіль, перець, лавровий лист

Як готувати
Картоплю чистимо і ріжемо повздовж на 4 частини. Кладемо у каструлю і варимо 6 хвилин, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист.
Виймаємо напівготову картоплю з води. На деко кладемо смалець, розтоплюємо його. Картоплю викладаємо на деко і запікаємо в духовці до золотавої скоринки.





На правах реклами