Ми у Facebook
15.07.2010, 16:32

Литовські “двері в Європу” приїхали у Рівне

У рамках робочого візиту регіонами України Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас зустрівся з керівниками Рівного. Замість очікуваного послом міського голови Володимира Хомка його зустрічав заступник мера Олексій Хмилецький. Сам Хомко терміново вирушив у столицю.
— Я лише півроку працюю в Україні і цей візит у Рівне — перший, — сказав Пятрас Вайтєкунас. — Усю свою діяльність направляю в економічне русло. У Рівному ми шукаємо партнерів для литовських бізнесменів. Адже наша країна, наче відчинені двері в Євросоюз для України. Можемо запропонувати вам підтримку й сприяння у всіх починаннях на шляху до вступу у Євросоюз.

Проте прерогативу надалі вести мову про високі матерії посол віддав політикам, а рівнянам запропонував говорити про конкретні речі та проекти, які можна втілити спільними зусиллями.


— Ми можемо дати вам почитати книгу не лише наших досягнень, а й наших невдач. Тобто допомогти вам обійти ті ями, в які ми потрапляли на нашому шляху в Євосоюз. Також обіцяю вам посольську підтримку, якщо делегація Рівного вирішить приїхати у Вільнюс. А така поїздка може бути дуже корисною, адже чимало ваших проблем наші міста вже вирішили, — наголосив він.

Окрім того, посол запевнив: литовці зацікавлені інвестувати в Україну.

— Нас ваблять будівництва, котрі плануєте на найближчі 3-5 років, реконструкції лікарень та шкіл, удосконалення комунального господарства, у тому числі переробка твердих відходів та впорядкування сміттєзвалищ, і так звана “зелена” енергетика. Ми хочемо привести європейські, і в тому числі литовські, гроші в Рівне. А їх у нас багато, — запевнив Пятрас Вайтєкунас.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ