Ми у Facebook
15.07.2010, 11:47

ВНЗи Києва підняли мінімальну планку балів ЗНО для вступу

15 липня розпочався прийом документів до вищих навчальних закладів України. Приймальні комісії працюватимуть два тижні.
23 липня у ВНЗ стартують вступні випробування, які триватимуть до кінця місяця. Остаточні списки тих, хто став студентом, повинні оголосити до 10 серпня.

Цього року практично всі університети Києва перестрахувалися від напливу пільговиків і підняли мінімальну планку із зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Тепер замість прописаних Міністерством освіти 124 балів, для вступу до деяких ВНЗ абітурієнт повинен мати 150, а то й 180 балів.

У деяких навчальних закладах минулого літа був великий наплив пільговиків — їх співвідношення до звичайних абітурієнтів становило до 90%, що насамперед б`є по ВНЗах і факультетах точних наук.

Цьогорічні правила вступу мають на меті відсіяти слабких студентів, та тих, які прикриваються фальшивими довідками про здоровя або іншими пільговими категоріями.

Києво-Могилянська академія (НаУКМА) піднімає планку суми випускного сертифіката зі 124 до 180 балів за напрямом "Право", для фізиків і комп`ютерників — до 160 балів. У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (КНУ) 170 балів встановлено для абітурієнтів, які претендують на навчання за юридичними та журналістськими спеціальностями.

Нагадаємо, цього року випускник має право подати заяву на вступ та відповідні документи не більш ніж до п`яти ВНЗів України, та не більш ніж на три спеціальності у кожному з них.












На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ