Ми у Facebook
19.07.2010, 13:41

Через спеку у Чехії і Словаччині плавиться асфальт

Сильна спека у Чехії та Словаччині призвела до плавлення асфальтового покриття автомобільних доріг. Через це місцева влада ухвалила рішення закрити для руху 9-кілометрову ділянку швидкісної міжнародної автостради поблизу міста Бор на заході Чехії. Ремонтні роботи триватимуть там до кінця серпня.
У Словаччині також розглядається можливість тимчасового припинення руху на найбільш постраждалих від спеки ділянках швидкісної автотраси між містами Тренчин і Жиліна, в центрі країни. У ці спекотні дні, коли температура повітря в обох республіках стабільно тримається вище 35 градусів в тіні, асфальт на дорогах щоденно нагрівається більше, ніж на 50 градусів, повідомляє ТСН.

16 липня в Чехії була зафіксована рекордна навіть для середини липня температура повітря — 38 градусів із позначкою плюс. На півдні Словаччини термометр піднявся до позначки 39 градусів. Метеорологи не виключають можливості посилення спеки.

Українці також продовжують потерпати від спеки. На вихідних в Україні температура сягнуда 37 градусів зі знаком плюс. Понеділок принесе дощ, щоправда, лише західним областям.

Загалом у першому півріччі 2010 року вчені зафіксували рекордно високу температуру поверхні Землі. За прогнозами науковців, до кінця століття спека у 50 градусів в Європі стане нормою.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ