Ми у Facebook
19.07.2010, 17:21

Поляки допоможуть Рівненщині отримати кошти ЄС

Іноземним експертам з Польщі презентували проектні пропозиції, які можна реалізувати в рамках Програми Добросусідства «Польща-Білорусь-Україна».
Заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов зустрівся з представниками офіційної делегації від Люблінського воєводства Республіки Польща.

Зокрема, закордонних експертів зацікавила концепція сталого розвитку регіону «Західна брама». Маючи тамтешню «Східну браму», поляки бачать багато спільних точок дотику з Рівненщиною і готові поділитися власним досвідом.

В рамках зустрічі обговорили також можливість створення спільних екологічних коридорів. А для розвитку національних природних парків поляки радили залучати євро-гранти.

Водночас, для впровадження новаторського проекту щодо використання природного сорбенту туфу, зацікавлені експерти пообіцяли шукати потенційних партнерів у себе в країні. Щоправда, запевнення місцевих науковців, що туф може зробити сміттєзвалища безпечними, мають перевірити іноземці.

А от успішність логістичного та технологічного центрів, за створення яких беруться на Рівненщині, доводити не прийшлося. Їх аналоги успішно функціонують в Люблінському воєводстві і поляки зацікавлені в співпраці з Рівненщиною.

Представники офіційної делегації від Люблінського воєводства Республіки Польща були задоволені високою професійністю підготовки пропозицій Рівненщини, які можна реалізувати в рамках Програми Добросусідства «Польща-Білорусь-Україна». А заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов домовився з польськими експертами, що вони будуть координувати наші проекти.

Адже їхній досвід роботи з транскордонними програмами дозволить чітко розставити акценти, під які легше отримати фінансування. В разі ж обмеження ресурсу для прилеглих територій, під які підпадає Рівненщина, Люблінське воєводство зможе стати ведучим партнером, що знову ж таки збільшує шанси на отримання коштів для реалізації місцевих проектів.

Джерело: www.rv.gov.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ