Ми у Facebook
27.07.2010, 09:30

Українсько-польський кордон змінюватимуть

Принаймні на декілька днів кордон буде змінений. Адже 21-22 серпня на українсько-польському кордоні біля прикордонного знака №835 знову буде велелюдно — на узбережжі річки Буг вдруге відбудуться Європейські Дні Добросусідства "Кордон 835".
Нові умови проведення заходу, насичена програма, нові музичні виконавці та багато іншого чекають на гостей у прикордонній смузі поряд з селом Кречів Іваничівського району.

Заходи відбуваються безпосередньо біля лінії кордону як з української, так і з польської сторони. Для поєднання обох берегів Бугу та створення можливості перетину кордону по річці спеціально для цієї події спорудять міст та облаштують тимчасовий пункт перетину кордону. Таким чином українці та поляки зможуть у ці дні відвідати сусідні держави та взяти участь у святкових заходах по іншу сторону Бугу.

Місце проведення заходу — природно та невимушено сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого та приязного кордону між ЄС і Україною. За словами організаторів, мета проведення Європейських Днів Добросусідства — звернення уваги громадськості на стан кордону, створення простору для розвитку польсько-української співпраці, залучення широкого кола громадськості до популяризації української культури. Адже Кордон 835 є своєрідним волевиявленням громадян обох країн про те, що ми бачимо для України європейське майбутнє. Також Дні Добросусідства — це свого роду транскордонне святкування закінчення літа.

Кульмінацією Днів Добросусідства стане музичне дійство "Кордон 835". Хедлайнерами концерту буде український гурт Mad Heads XL, який дасть спільний концерт з польським гуртом Sidney Polak.

Доїхати до місця проведення Днів Добросусідства, місцевості, що поряд з селом Кречів Іваничівського району, можна буде власним авто або пасажирськими маршрутками. Проїзд автотранспорту буде можливий лише до пропускного пункту, поряд з яким буде облаштований паркінг. На "Кордон 835" 21 серпня також будуть курсувати пасажирські маршрутки з автостанцій у Нововолинську та Іваничах.

Під час проведення заходу також діятиме наметове містечко. Отож, намети, спальники, каримати стануть у нагоді тим, хто проводитиме ніч на кордоні. Організатори будуть реєструвати жителів містечка і видавати розпізнавальні знаки, за якими можна буде потрапити на територію містечка.

Вхід на територію заходу буде безкоштовним. Однак обов’язково потрібно мати з собою документ, який засвідчує особу (бажано закордонний або внутрішній паспорт). Також не забудьте взяти ліхтарик!

Нагадаємо, що для того, щоб відвідати заходи на польській стороні, потрібно мати візу, або посвідчення про проживання в тридцятикілометровій прикордонній зоні. Для виготовлення короткострокових триденних віз для участі в Днях Добросусідства при зверненні до Консульства у візовій анкеті в пункті "Мета подорожі" слід вказати ціль поїздки — Європейські Дні Добросусідства "Кордон 835".

У програмі цьогорічних Днів Добросусідства:
- "Форум транскордонної співпраці" (зустрічі та дебати чиновників, дипломатів, політиків, громадських діячів та підприємців);
- Екуменічна молитва за участю ієрархів та духовенства з Польщі та України;
- Єврореспубліка (євроквест, євровікторини);
- "Театральний фестиваль "Без кордонів" (вистави на відкритому просторі, а також — читання, майстер-класи, театральні ігри тощо);
- "Народне мистецтво" (ярмарок народних ремесел, творчі майстерні, виступи народних колективів);
- "Від минулого до сучасного" (презентації клубів історичної реконструкції, лицарський турнір, козацький табір);
- футбольний турнір за Кубок Добросусідства (матчі між командами посольств різних країн);
- розважальні заходи для дітей (жонглювання хусточками, надування великих мильних бульбашок, виготовлення картинок з різних круп, розмальовування виробів із солоного тіста, лабіринт і твістер, резинки, гра "фрізбі", атракціон "солодке намисто", конкурс скоромовок);
- спортивний фестиваль (командні змагання з футболу, волейболу, перетягування канату, інше);
- "Нічний кінозал" (демонстрація в наметовому містечку художніх та документальних фільмів з різних країн ЄС).

Про це повідомляє www.kordony.net





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ