Ми у Facebook
28.07.2010, 15:00

Рівненщина може приєднатися до програми будівництва доступного житла

Більше мільярда гривень сподіваються передбачити в бюджеті на програму будівництва доступного житла. Про це розповів міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба 27 липня, перебуваючи на Рівненщині.
Міністр розповів, що є відповідний Указ Президента та Постанова Кабміну. Відповідний законопроект уже прийнятий у першому читанні.

- Сподіваємося, що на цю програму буде передбачено 1,4 млрд грн, - зазначив міністр під час колегії Рівненської облдержадміністрації. - Суть у тому, щоб місцеві влади виділили безкоштовно землю під забудову. А уряд через міністерство надаватиме кошти людям, які стоять у черзі та захочуть побудуватися. Знаю, що в Рівненській області вже є такі пропозиції, ми з губернатором вже це питання обговорювали.

На думку міністра, втілення такої програми - чи не єдиний шанс отримати житло для тих, хто перебуває в черзі. Адже нині у черзі на отримання житла перебуває майже 1,2 мільйона громадян. Щороку за різними програмами черговики отримують менше 2 тисяч квартир.

Відповідна програма була розроблена, виходячи з досвіду інших країн.
- Ми побували в Бєлгороді (Росія), - там за рік будують мільйон квадратів житла, - розповів Володимир Яцуба. - Влада дає 15 соток землі безкоштовно і оформляє кредит на будівництво під 5 відсотків. Скористатися програмою можуть люди, які мешкають в області більше 3 років. Умова одна: за 7 років людина повинна побудуватися. Мережі теж підведені до ділянок, навіть ліхтарі стоять. Першу будують школу чи дитсадок. Наше завдання наблизитися до такого рівня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ