Ми у Facebook
30.07.2010, 16:08

На Рівненщині у новій обласній раді кількість депутатів не зміниться

Кількість депутатів у Рівненській обласній раді нового скликання залишиться незмінною — 80. Відповідну рекомендацію ухвалили сьогодні на засіданні постійних комісій облради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села.
Тож після місцевих виборів, які відбудуться 31 жовтня 2010 року, в обласній раді, як і нині, працюватиме 80 депутатів. Половина з них буде обрана за мажоритарною системою, половина — за партійними списками.
— За законом, кожна адміністративна одиниця області (райони та міста обласного значення), повинна мати рівне представництво в раді, — пояснив заступник голови обласної ради Валентин Крока. — Тобто ми маємо 16 районів та чотири міста обласного значення, тож на кожну адмінодиницю припадає по два представники. Решту — 40 депутатів — оберуть за партійними списками.
За словами Валентина Кроки, в області зареєстровано 139 партійних організацій, які мають право брати участь у цих місцевих виборах (тобто були зареєстровані на місцях за рік до проведення виборів).
За новим законом про місцеві вибори, обласна рада має також затвердити кількісний склад районних та міських рад.
За словами Валентина Кроки, формуючи відповідні рекомендації, обласна рада намагалася врахувати побажання місцевих рад.
Щоправда, поки що не вдалося погодити кількість депутатів у двох райрадах. Зокрема, представники Костопільської райради хочуть, аби тут було 80 депутатів, обласна ж рада рекомендує іншу цифру — 40. Депутати Демидівської райради хотіли б бачити у новому скликанні 48 депутатів, але обласна рада рекомендує скоротити кількість до 24.
Валентин Крока сподівається, що до сесії ці неузгодженості врегулюють.
Остаточно чисельність рад буде затверджена на черговій сесії обласної ради, яка відбудеться 12 серпня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ