Ми у Facebook
30.07.2010, 17:20

Рівненському зоопарку виділять майже 200 тисяч на новий вольєр для тигрів

Рівненський зоопарк звернувся до обласної ради з проханням виділити 200 тисяч гривень на облаштування вольєра для амурських тигрів. Кошти можуть виділити з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Про це йшлося сьогодні на засіданні постійних комісій облради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села.

Як пояснила на засіданні комісій заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, нині пара амурських тигрів утримується у невеликому вольєрі.

— Зараз тигри живуть у незадовільних умовах, — пояснила Галина Кульчинська. — Тому в зоопарку вирішили створити для цих рідкісних тварин більший вольєр. Навіть знайшли частину коштів на цю роботу. Однак власних ресурсів недостатньо. Міська рада виділяє кошти на утримання звіринця, тому просимо обласну раду допомогти зоопарку.
Депутати не заперечували проти виділення коштів зоологічному парку. Погодилися, що їх виділять першочергово за рахунок перевиконання надходжень обласного природоохоронного фонду.

Амурський тигр (Panthera tigris altaica) — один з найрідкісніших підвидів тигра, занесений до Червоної Книги. Він є найбільшим з підрізновидів тигра.

У дикій природі мешкають майже 400 особин. У зоопарках світу станом на 20 лютого 2007 року містилося 450 особин. Наразі в українських зоопарках утримується близько десятка амурських тигрів, у тому числі два — у Рівненському зоопарку.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ