Ми у Facebook
15.11.2010, 10:57

Гран-прі рівненського "Шалантуха-2010" поїхало до Києва [ВІДЕО]

У Рівному вже дев’ятнадцяте змагались кращі колективи студентских естрадних мініатюр. У цьогорічному фестивалі "Шалантух" змагались 15 колективів з України, Росії, Білорусі, Придністров'я. Кращими визнали львівський театр "Адреналін" та київський "Дивні люди".
Цьогорічний "Шалантух" мав стати ювілейним, проте торік через карантин фестиваль не відбувся. Тож після дворічної перерви півтора десятка театрів естрадних мініатюр на запрошення Національного університету водного господарства та природокористування з’їхались до Рівного. Упродовж двох конкурсних днів журі визначило найкращі, які й потішили глядачів на гала-концерті у "Текстильнику".


— Цьогоріч фестиваль трішки розчарував. Є сильні колективи, проте більшість виступів мене не надто вразили, — зауважив постійний глядач фестивалю Зураб Кантарія. — Хоча "Трезвые кони" та "Дивні люди" потішили. Учасників останнього я на рівненській сцені бачив роки чотири тому. Постаріли вони.
Вподобав ностальгічний виступ колективу інший глядач — Павло Алексєвич:
— Щиро здивувався, як можна зі звичайних дитячих спогадів зробити гарну і смішну мініатюру.

Втім рівень "диваків" зі столиці оцінило й журі. Хлопці отримали найвищу нагороду фестивалю – гран-прі.
— Уже не перший рік суджу виступи стемівців на фестивалі, і щороку все важче обрати, — зізнався голова журі "Шалантуху-2010" Василь Ващук. — Змінюються колективи, гумор, нам доводиться наздоганяти.





Найкращим дебютантом фестивалю визнали "Без коментарів" з Києва, "Краща жіноча роль" — Наталка Галкіна ("Габітус"), чоловіча — Павло Кубай ("Адреналін"), "Глядацькі симпатії" — "Не генії" з Дніпропетровська, "Краща міні-мініатюра" — "Браво" з Тирасполя. "Дипломом третього ступеня" нагородили колектив "Шатун" з Рівного, "Другого степеня" одразу у трьох колективів — "Вернісаж" з Гродна, "Квартал 311" з Брянська та "Метр — Трезвые кони" з Рогачова. "Диплом першого ступеня виборов львівський "Адреналін".







На правах реклами