Ми у Facebook
06.01.2011, 15:51

Чим відрізняється рівненська кутя від київської чи полтавської? [Рівне Святкове]

Колядки, вертепи і кутя - невід'ємні складові українського Різдва. Правда, кутю в українських містах і селах готують абсолютно по-різному
Різдвяні свята відзначає більшість українців, незважаючи на ступінь релігійності. Мало хто ігнорує спів колядників і не готує на Святвечір обов'язкову кутю, яка повинна бути як можна більш смачною. Кожен з компонентів куті мав за старих часів особливий сенс. Зерно вважалося символом воскреслого життя, мак - родючості, горіхи символізували дружбу і любов, а мед - радість, солодке життя.

У різних регіонах України приготування куті, як і ставлення до цього обрядового страви, відрізняється, але практично в кожній сім'ї вважається, що їх кутя - якщо не найправильніша, то вже точно найсмачніша.Чим відрізняється рівненська кутя від київської чи полтавської ЧИТАЙТЕ У СПЕЦПРОЕКТІ "РІВНЕ СВЯТКОВЕ"





На правах реклами