Ми у Facebook
19.05.2011, 09:02

На Рівненщині туристичні об’єкти шукатимуть по GPS-навігатору

У Рівному презентували проект «Популяризація туризму в Національному природному парку “Прип’ять-Стохід та Регіональному ландшафтному парку “Прип’ять-Стохід» за допомогою систем GPS – навігації.
За словами організаторів проекту, він повинен заохотити туристів відвідувати заповідні території та покращити її інфраструктуру за допомогою опису водних та пішохідних туристичних маршрутів та нанесення треків даних маршрутів в системі GPS – навігації.

За словами керівника проекту та голови РОМО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрія Ткачука, на Рівненщині є багато гарних місць, проте відсутня інформація про них та не розвинена інфраструктура.

- Спочатку ми думали, що більше потрібно: ставити смітники у цих місцях чи прибирати там. Вирішили, що потрібно забезпечити інформацію про різні мальовничі місця. Вважаємо, що розробка маршрутів для GPS - навігації з детальними описами та фотознімками цікавих об’єктів заохотить людей відвідати цей мальовничий поліський куточок. Наприклад для району Українських Карпат таких маршрутів розроблені сотні і це є додатковим стимулом відвідувати цей регіон. На жаль, для нашого регіону такої роботи проведено не було, нема навіть детальних карт та путівників для туристів та відпочиваючих, - розповів Юрій Ткачук.

Заради презентації проекту з Києва приїхав експерт з питань партнерства Проекту Програми розвитку ООН в Україні та Глобального Екологічного Фонду Віталій Каранда. Він переконаний, що проект матиме успіх.

- Проект реалізується за фінансування Глобального Екологічного Фонду. Ми побачили серйозність цієї організації та впевнені, що цей проект буде успішним, - зауважив Віталій Каранда.

Довідка:
13 серпня 2007 року був створений Національний природний парк „Прип'ять-Стохід" який об'єднав усі заповідні об'єкти Любешівського району. Тут залишилось чимало чудових, незайманих куточків, де можна доторкнутися до первинної краси землі. Цей край чарує своїми безкраїми лісами, прекрасними озерами та болотами. Проте найбільш мальовничі краєвиди спостерігаються вздовж річок Прип'ять та Стохід. Остання має дуже влучну назву, яка характеризує її повністю - "річка сто ходів". Характерною особливістю цих річок є наявність десятків рукавів, русел, затонів, стариць, серед яких безліч заболочених та піщаних островів.

23 листопада 1995 року було створено Регіональний ландшафтний парк "Прип'ять — Стохід". До його складу увійшла частина території Любешівського району Волинської області та частина території Зарічненського району Рівненської області. Регіональний ландшафтний парк "Прип'ять-Стохід" є одним із унікальних природних комплексів як в Україні, так і у Східній Європі. Особливо привабливими є озера з піщаними берегами, річки Прип’ять та Стохід, які нагадують дельту Дунаю. На цій території зростає більш ніж 550 видів рослин та зустрічається 219 видів тварин. Найбільшу цінність цього ландшафтного парку становлять рідкісні види флори та фауни, занесені до Червоної книги України.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ