Ми у Facebook
25.05.2011, 10:12

Сьогодні студенти Рівненщини протестуватимуть проти законопроекту про вищу освіту

У середу, 25 травня, в 15 містах України відбудеться загальнонаціональна акція студентства проти деградації вищої освіти.
Молодь вимагає відхилення совкового законопроекту про вищу освіту, який вносить Міносвіти, та всіх інших законопроектів у галузі вищої освіти, які не враховують вимоги студентства.

— Жоден з існуючих та опублікованих проектів документів у сфері вищої освіти у такому вигляді не задовольняє інтересів студентства та не відповідає потребам розвитку вищої освіти в Україні, — зазначив голова РОМГО "Фундація Регіональних Ініціатив" Зураб Кантарія.

У Рівному студенти підсунули Табачнику свиню

Студенти також вимагають надати реальну автономію вишам, зберегти принцип надання стипендій та підвищити їх до прожиткового мінімуму (до виконання цієї вимоги заморозити будь-яке підвищення платні за проживання в гуртожитках), зменшити існуюче навчальне навантаження на викладачів і ввести повноцінну оплату та заохочення наукового компоненту їх діяльності, припинити тиск на органи студентського самоврядування, звільнити некомпетентне керівництво МОНМСу.

Рівненські студенти висловили своє обурення Табачнику

Акції протесту Рівному відбудеться о 12.30 на майдані Незалежності та в м. Острог о 15.30 також на майдані Незалежності.

Нагадаємо, 31 січня, 16 лютого цього року відбулися перші акції проти деградації освіти, де молодь вимагала відхилити антистудентський законопроект "Про вищу освіту".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ