Ми у Facebook
25.05.2011, 10:12

Сьогодні студенти Рівненщини протестуватимуть проти законопроекту про вищу освіту

У середу, 25 травня, в 15 містах України відбудеться загальнонаціональна акція студентства проти деградації вищої освіти.
Молодь вимагає відхилення совкового законопроекту про вищу освіту, який вносить Міносвіти, та всіх інших законопроектів у галузі вищої освіти, які не враховують вимоги студентства.

— Жоден з існуючих та опублікованих проектів документів у сфері вищої освіти у такому вигляді не задовольняє інтересів студентства та не відповідає потребам розвитку вищої освіти в Україні, — зазначив голова РОМГО "Фундація Регіональних Ініціатив" Зураб Кантарія.

У Рівному студенти підсунули Табачнику свиню

Студенти також вимагають надати реальну автономію вишам, зберегти принцип надання стипендій та підвищити їх до прожиткового мінімуму (до виконання цієї вимоги заморозити будь-яке підвищення платні за проживання в гуртожитках), зменшити існуюче навчальне навантаження на викладачів і ввести повноцінну оплату та заохочення наукового компоненту їх діяльності, припинити тиск на органи студентського самоврядування, звільнити некомпетентне керівництво МОНМСу.

Рівненські студенти висловили своє обурення Табачнику

Акції протесту Рівному відбудеться о 12.30 на майдані Незалежності та в м. Острог о 15.30 також на майдані Незалежності.

Нагадаємо, 31 січня, 16 лютого цього року відбулися перші акції проти деградації освіти, де молодь вимагала відхилити антистудентський законопроект "Про вищу освіту".





На правах реклами