Ми у Facebook
12.10.2010, 18:28

У Рівному студенти підсунули Табачнику свиню [ФОТО]

Сьогодні, 12 жовтня, у Рівному на майдані Незалежності відбулась акція протесту "Універ — не базар! Знання — не товар!". Студенти рівненських вишів протестували проти постанови Кабміну №796. Навіть свиню з написом "Міносвіти" капустою годували.


Висловити своє невдоволення під час акції на майдані Незалежності зібралося більше півсотні студентів. А ініціатор акції Олександр Курсик привів навіть справжнісіньке порося з написом "Міносвіти", яке студенти годували капустою. Мовляв, тільки так чиновники від освіти "наїдяться" грошима.

Обурення рівненських студентів вслід за студентами з усієї України викликала Постанова Кабінету Міністрів України №796 від 27 серпня 2010 р. "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності", яка встановлює грошові штрафи за пропуски занять "без поважної причини", а також плату за додаткові консультації викладачів, перездачу заліків та іспитів, користування бібліотечних фондів тощо.

— Таким рівнянням Кабмін фактично узаконює хабарі, — розповів обурений студент РДГУ Павло Осіпов. — Це право студентів — як відвідувати пари, якими послугами в університеті користуватися. Для студентів платної форми ця норма безглузда, адже вони й так сплачують за навчання. Чому вони мають платити ще? Боюсь, щоб в університетах викладачам не ставили план – скільки коштів зі студентів здерти.
— Де гарантії того, що викладачі спеціально не будуть валити студентів, щоб здерти з них найбільше грошей, — зауважила студентка НУВГП Анна Ковшун.










На правах реклами