Ми у Facebook
19.09.2024, 21:11

Коли переводитимуть годинники на зимовий час 2024

Перехід на літній та зимовий час залишається актуальним питанням для багатьох українців, адже він безпосередньо впливає на щоденний ритм життя. Незважаючи на те, що ця практика регламентується офіційними документами, дискусії щодо її доцільності не вщухають.
В Україні порядок переходу на літній та зимовий час визначений постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509. Згідно з цим документом, стрілки годинників переводять на літній час в останню неділю березня, а на зимовий — в останню неділю жовтня.

У Верховній Раді неодноразово обговорювали можливість скасування цієї практики. Зокрема, 16 липня парламент ухвалив рішення про скасування переведення годинників з зимового на літній час. Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. За відповідний законопроєкт № 4201 проголосували 261 народний обранець. Таким чином, у жовтні 2024 року в Україні востаннє переведуть годинники на зимовий час.

Згідно з чинними правилами, цьогоріч переведення годинників відбудеться в ніч з 26 на 27 жовтня. О 4:00 ранку за київським часом стрілки необхідно перевести на одну годину назад — на 3:00. Це дозволить зберегти більше світлового дня в зимовий період.

За повідомленням з nv.ua.





На правах реклами