Ми у Facebook
08.03.2025, 09:36

Боул із гречкою та яйцем: смачна та корисна страва на кожен день

espreso.tv

Такий сніданок чудово заряджає енергією на весь день!

Інгредієнти:



гречка – 100 г
окріп – 200 мл
яйце – 1 шт.
петрушка – 10 гілочок
оливки – 10 шт.
сир фета – 100 г
орегано – 1/2 ч. л.
оливкова олія – 2-3 ст. л.
сіль і перець – за смаком

Покроковий процес приготування:



Підготовка інгредієнтів. Петрушку ретельно промийте та дрібно наріжте. Оливки подрібніть шматочками.

Приготування гречки. Промиту крупу пересипте в каструлю, залийте окропом і накрийте кришкою. Дайте настоятися 20 хвилин, поки гречка повністю вбере воду.

Готування яйця-пашот. У невелику каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння та додайте дрібку солі. Розбийте яйце в ополоник і акуратно опустіть у киплячу воду. Варіть на середньому вогні приблизно 2 хвилини. Потім за допомогою шумівки викладіть яйце на паперовий рушник, щоб видалити зайву рідину.

Формування боулу. У глибоку тарілку викладіть гречку, з одного боку – подрібнену фету, з іншого – нарізані оливки та зелень. Посипте страву орегано, зверху акуратно викладіть яйце-пашот і розріжте його, щоб жовток розтікся. Завершіть приготування, поливши страву оливковою олією.

Смачного!

Про це повідомляє телеканал ЕСПРЕСО, espreso.tv.

Дізнайтеся, як приготувати ідеальні деруни: поради для зменшення кількості жиру. Якщо млинці рвуться та прилипають: перевірені поради для ідеального приготування





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини