Ми у Facebook
26.05.2011, 11:59

У Волинській області будуть сонячні колектори

У Маневицькій районній державній адміністрації відбулася презентація проекту з будівництва сонячних колекторів. Це проект на чотири роки, що реалізується в Україні та в Грузії. Його здійснюють громадські організації, зокрема, й Національний екологічний центр України, за фінансової підтримки Європейської комісії.
— Для реалізації цього проекту було обрано саме Маневицький район, зокрема, завдяки ефективній роботі району на шляху скорочення споживання енергії та впровадженні місцевих видів палива, — пояснив голова Ради ММГО "Екоклуб Рівне" Андрій Мартинюк.

У рамках проекту планується провести семінар з енергозбереження, тренінги з виготовлення та встановлення сонячних колекторів, облаштування демонстраційних сонячних колекторів у відібраних господарствах, навчання тренерів. Після цього мешканці району зможуть навчитися встановлювати сонячні колектори, виготовляти та встановлювати їх у власному господарстві.

За підрахунком "Екоклубу", вартість матеріалів для виготовлення колектору становить 1000-1200 гривень, проте майже півроку сім'я може безкоштовно використовувати теплу воду, нагріту сонцем.

- Долучитися до проекту зможе кожен зацікавлений в енергозбереженні та впровадженні відновлюваних джерел, незалежно від віку та статі, освіти чи спеціальності. Головне - це бажання співпрацювати, вчитися та ділитися досвідом, а також - відповідальне ставлення до виконання завдань. Щоб зареєструватися та стати учасником проекту, необхідно заповнити та подати організаторам заявку до 22 червня 2011 року, - пояснила представниця "Екоклубу" Оксана Майборода.

Проект здійснюється за фінансової підтримки Європейської Комісії та виконується Міжнародною мережею жіночих організацій Жінки Європи за спільне майбутнє (WECF, Нідерланди) разом з українськими партнерами Міською молодіжною громадською організацією «Екоклуб» (Рівне), Національним екологічним центром України (Київ) та Громадською організацією «Відродження» (Татарбунари, Одеська область).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини