Ми у Facebook
26.05.2011, 15:43

У Рівному хімічили з допомогою посольства Франції

У приміщенні Рівненської обласної ради відкрили виставку-презентацію "Марі Кюрі” та "Усе є хімія!”, присвячену Року хімії. Її відвідувачі можуть самі змішувати, збовтувати та робити мильні бульбашки різної форми.
Те, що не можна побачити на шкільних уроках хімії, кілька днів демонструватимуть на виставці. Організували її для учнів 8-10 класів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів.

Усередині піраміди мильна бульбашка. Під час експерименту досліджують поведінку молекул мила
Усередині піраміди мильна бульбашка. Під час експерименту досліджують поведінку молекул мила
— ООН 2011 рік оголосила Роком хімії, — розповідає директор Рівненської Малої академії наук Олександр Андрєєв. — Тож виставка присвячена цій події. Проводиться вона за сприяння Національної академії наук та з допомогою французького посольства в Україні. Виставка пересувна. Після Києва вона приїхала до нас. Далі її прийматиме Львів, Одеса, Луганськ або Донецьк. На виставці представлені два напрямки — життя та наукова діяльність Марії Кюрі та існування хімії у сучасності. До останнього відносяться штучні запахи, негативи та позитиви розвитку хімічної галузі.



Перед відвідувачами виставки штучні харчові добавки
Перед відвідувачами виставки штучні харчові добавки
Досліди для присутніх на відкритті виставки демонстрував викладач кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Національного університету водного господарства та природокористування Олег Фурманець:
— Діти можуть самі спробувати провести нескладні експерименти. Побачити, відчути... У школі не завжди це можна зробити.

Серед відвідувачів виставки — учні та вчителі. Всі у захваті від побаченого.

— Мене вразили ці наочні посібники. Ми, звичайно, проводимо у школі лабораторні заняття, проте того, що тут представлено, у нас, на жаль, немає, — розповіла вчителька хімії ЗОШ №8 Галина Гупаленко.

Дев’ятикласниця ЗОШ №8 Ольга Жоган ретельно вивчає уроки хімії. Окрім цього, дівчина відвідує спецкурс "Безпека харчування" та брала участь у Всеукраїнському семінарі з хімії.



— Усе дуже сподобалось. Навіть не знаю, що більше. Дізналася багато нового. Особливо запам’ятався експеримент зі зміною забарвлення речовини, — поділилась враженнями від побаченого Ольга.

Виставка триватиме три дні, з 10 до 16 години. Закриватимуть її у суботу близько обіду.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ