Ми у Facebook
02.06.2011, 17:54

Рівненські журналісти стануть театральними акторами

Пришвидшеними темпами рівненські журналісти опановують фах актора. У Рівненському облмуздрамтеатрі другий місяць тривають репетиції вистави "Пошились у дурні". 14 червня не великій сцені — прем’єра, у головних ролях — "акули пера". А кошти, зібрані на виставі, будуть витрачені на лікування онкохворих дітей.
Рівненським акторам випала унікальна можливість "помститись" глядачу. Точніше, власними руками виліпити з нього актора. За ініціативи прес-служби Рівненської ОДА до Дня журналіста працівники ЗМІ можуть спробувати себе у ролі акторів, а театральні артисти — як турботливі наставники. Не щодня ж в академічній виставі театру грають актори-аматори.

Детальніше про хворих діток, що потребують негайної допомоги, ви можете прочитати на спеціальному сайті рівненської волонтерської організації www.poryatunok.at.ua На сайті міститься необхідна розрахункова інформація для допомоги кожній дитинці, а також опублікований список потреб онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні

— Зазвичай виставу готують кілька місяців, а тут терміни дуже стислі. Та ще й для акторів-аматорів, це перший досвід у театрі, — зауважив режисер вистави Олександр ОЛЕКСЮК. — Втім, режисери запаслись терпінням, а журналісти — старанністю. Тому справа рухається. За два тижні до прем’єри розпочали репетиції на великій сцені з оркестром, декораціями та реквізитом.

Допомагають "акулам пера" освоїти ази нової професії і актори театру: Станіслав Лозовський, Ніна Ніколаєва, Віктор Янчук, Ігор Ніколаєв, В'ячеслав Давидюк, Сергій Бондарук та Петро Ліснічук. А також балетмейстер Олексій Яриш.

— Журналісти спершу намагалися нести саму лише інформацію, але ми, актори, підказували: "Е ні, шановні, діставайте ключики та випускайте душі на волю!" — поділився враженнями актор Станіслав ЛОЗОВСЬКИЙ.

— У репетиціях використовували різні екстремальні способи: забирали з рук текст, працювали на сцені по декілька годин, виснажували журналістів танцями, — розповіла актриса Ніна НІКОЛАЄВА. — Проте найцікавішою була експериментальна репетиція, на якій журналісти грали в парі з акторами театру. Завдяки цьому виникло не лише задоволення від спілкування, а й органічність дії від несподіванки й імпровізації.

А підсумок спільної праці акторів та журналістів можна буде побачити на великій сцені Рівненського облмуздрамтеатру 14 червня. Благодійні запрошення вже можна запитувати в редакціях рівненських ЗМІ. Адже всі зібрані кошти витратять на лікування пацієнтів онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.



До теми:
У Рівному онкохворі діти стали героями фотовиставки
Станіслав Лозовський: "Е ні, шановні, діставайте ключики та випускайте душі на волю!"
Ніна Ніколаєва: "Перетворюємо глядача на актора!"
У Рівному створять фотовиставку, присвячену онкохворим дітям
Рівненські журналісти зіграють благодійну виставу для онкохворих [+Фото]






На правах реклами