Ми у Facebook
04.06.2011, 13:52

300 студентів Острозької академії своїм танцем викликали зливу [+Фото]

Із 30 травня по 3 червня у стінах Острозької академії проходив тиждень гуманітарного факультету, який був одним із перших факультетів відродженого університету. Низка святкових заходів, серед яких бал-маскарад, відкриття графіті, вручення паспорта факультету, переодягання до Дня захисту дітей упродовж 5 навчальних днів розважали студентів. Але найяскравішою подією цього тижня став танцювальний рекорд Острозької академії під назвою «Академія танцює» або «OA-dance».
Величезна танцювальна постановка об’єднала всі шість факультетів Національного університету «Острозька академія» та викладачів. Спочатку студенти танцювали окремими колами під пісні «Кажуть» Руслани Лижичко та «Небокрай» гурту «Хорта».

Далі учасники з’єдналися у велику квітку, центром в якій був іменинник-гуманітарний. Пелюстками стали решта п’ять факультетів, а стебло квітки утворили викладачі та працівники академії. Цю частину танцю супроводжувала прекрасна композиція «Квітка-душа» у виконанні Ніни Матвієнко.



Символічно, що під час виконання елементів третьої частини танцю, коли всі студенти піднесли руки до неба, почав накрапати дощ, який до закінчення танцю перетворився у справжню зливу. Та це не налякало танцівників. Вони весело завершили композицію та ще довго під дощем обіймалися і раділи успіху.

На закінчення танцю студенти та викладачі вибудували великий напис «Я люблю ОА!», сердечком у якому став гуманітарний факультет. Усі учасники та глядачі вважають цей танець символічним, оскільки Острог так довго чекав дощу і раптом, коли 300 студентів піднесли руки догори, почалася справжня тепла літня злива.

Напевно, це знак згори, тому студенти планують повторити танець ще й на щорічному спортивно-культурному святі «Рекреації-2011», яке відбудеться на території спортивного комплексу Національного університету «Острозька академія» 16 червня.

Тоді ж і завершиться широкомасштабна акція «Найбільше письмове вшанування української пісні», що діяла в університеті в рамках Року української пісні.

Планується з’єднати в одну довжелезну стрічку близько 4000 тисяч аркушів паперу, на яких за допомогою кольорових маркерів та фантазії Острозька академія зізнавалася українській пісні в коханні.







На правах реклами