Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт
Інгредієнти:
- 400 штук квіток кульбаби (тільки жовті головки, без стебел)
- 1 літр води
- 1 лимон (або 2 маленьких)
- 1 кг цукру
Порада: Збирай квіти у сонячну погоду, подалі від доріг та промислових зон.
Як приготувати:
1. Підготовка квіток
Зібрані кульбаби добре перебери, видали зелень. Промий їх у холодній воді, щоб змити пил і дрібних комах. Потім трохи просуши на рушнику.
2. Варіння настою
Поклади квіти в каструлю, залий літром води і доведи до кипіння. Після закипання вари на маленькому вогні ще 15–20 хвилин.
3. Настоювання
Зніми з вогню, додай нарізаний разом із цедрою лимон. Накрий кришкою і залиш настоюватися на 10–12 годин (можна на ніч).
4. Проціджування
Проціди настій через кілька шарів марлі або дрібне сито, добре відтиснувши квіти.
5. Варіння меду
У проціджений настій додай цукор. Варити на маленькому вогні без кришки, періодично помішуючи, 1–1,5 години, поки маса не стане густішою і нагадуватиме справжній мед.
Порада: Щоб мед мав більш карамельний аромат, можна трохи довше потримати його на повільному вогні.
6. Розливання
Готовий мед розлий у стерильні банки і закрути кришками. Зберігати можна в холодильнику або в темному прохолодному місці.
Корисні властивості кульбабового меду:
Зміцнює імунітет
Покращує роботу печінки і шлунка
Має легкий жовчогінний ефект
Допомагає при кашлі та застудах
Приготувати мед із кульбаб — просто, смачно і корисно! Такий весняний делікатес стане чудовим доповненням до чаю, млинців або домашньої випічки. А ще — це чудовий спосіб зберегти шматочок сонячної весни у баночці на цілий рік.

як приготувати, найсмачніший рецепт, мед з кульбаб, споживач
Мешканцям Рівненщини патрульні нагадали, як діяти під час повітряної тривоги

У зв'язку з постійною загрозою повітряних атак, надзвичайно важливо знати та дотримуватися чіткого алгоритму дій під час сигналу повітряної тривоги. Пам'ятайте, правильні та швидкі рішення можуть врятувати ваше життя та життя ваших близьких.
переглядів: 220
Рецепт екзотичного сніданку: як приготувати "дубайські панкейки"

Хочете здивувати себе та своїх близьких незвичайним і вишуканим десертом? Приготуйте "дубайські панкейки" – ніжні млинці на молоці, що подаються з розтопленим шоколадом, ароматною фісташковою пастою та хрусткою горіховою посипкою.
переглядів: 375
Важливі рішення та увага здоров'ю: астропрогноз на понеділок

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 9 червня.
переглядів: 275
Готуємо освіжаючий напій, який рятує від спеки

Рецепт безалкогольне освіжаюче мохіто.
переглядів: 890
Як позбутися тріщин на п'ятах: простий лайфхак

Чи не кожна жінка зіштовхується із проблемою сухих та потрісканих п'ят.
переглядів: 1313