Ми у Facebook
09.06.2025, 07:31

Рецепт екзотичного сніданку: як приготувати "дубайські панкейки"

Хочете здивувати себе та своїх близьких незвичайним і вишуканим десертом? Приготуйте "дубайські панкейки" – ніжні млинці на молоці, що подаються з розтопленим шоколадом, ароматною фісташковою пастою та хрусткою горіховою посипкою.
Цей рецепт об'єднує простоту приготування класичних панкейків з витонченими східними нотками, завдяки фісташкам та насиченому шоколадному соусу. Він не потребує складних інгредієнтів чи особливих кулінарних навичок.

Інгредієнти, які знадобляться:
Для панкейків:
Яйце - 1 штука
Молоко - 300 мл
Вершкове масло - 70 г (і трохи для змащування сковороди)
Борошно пшеничне - 200 г
Сіль - 1/2 чайної ложки
Цукор - 2 столові ложки
Розпушувач - 1 столова ложка
Для подачі та декору:
Фісташки - за смаком (для посипання)
Темний шоколад - 100 г
Вершки 33% жирності - 120 мл
Фісташкова паста - за смаком

Покроковий рецепт приготування:
1. Приготування тіста:
Віночком збийте одне яйце у великій мисці.
Вершкове масло (70 г) розтопіть і влийте його разом з молоком до збитого яйця. Ретельно перемішайте віночком до однорідності.
В окремій ємності просійте пшеничне борошно. Додайте до нього сіль, цукор та розпушувач. Добре перемішайте сухі інгредієнти.
Поступово додавайте рідкі інгредієнти до сухих, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок. Тісто має бути гладким та однорідним.

2. Випікання панкейків:
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Перед випіканням першого панкейка змастіть її невеликою кількістю вершкового масла.
Випікайте панкейки приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до появи золотистої скоринки та бульбашок на поверхні.

3. Підготовка фісташок:
Фісташки нарубайте ножем на дрібні або середні шматочки.
Злегка обсмажте їх на сухій сковороді без олії, щоб посилити аромат. Остудіть перед використанням.

4. Приготування шоколадного соусу:
Розтопіть темний шоколад. Це можна зробити у мікрохвильовій печі (короткими імпульсами, перемішуючи кожні 15-20 секунд) або на водяній бані.
Влийте теплі вершки (33% жирності) до розтопленого шоколаду і ретельно перемішайте до отримання гладкого та блискучого соусу.

5. Подача:
Готові панкейки складіть акуратними чарками на тарілці.
Щедро полийте панкейки приготованим шоколадним соусом.
Додайте фісташкову пасту, створюючи красиві візерунки.
Посипте зверху обсмаженими та нарубаними фісташками.

Насолоджуйтесь цим чудовим десертом, що перенесе вас у світ східних солодощів та розкоші!

Читайте також: Як приготувати ідеальні пишні японські панкейки вдома





РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини