Ми у Facebook
06.06.2011, 13:20

Зіркові подорожі рівнян: Володимир Мушинський про Грецію, Салоніки [+ІНТЕРВ'Ю]

Скромний Володя Мушинський, візитною карткою якого є двомісний спортивний суперкар "Шевроле Корветт" червоного кольору, — досвідчений мандрівник грецьких, тайських і єгипетських курортів розкаже про аеропорт Салоніки, “Метеори”, так звану “рулетку” і “ту дей без бед"...
Знаменитості поділяться своїми історіями подорожей і розкриють таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку з автором рубрики Наталією Савенко. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого життя незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найвідвідуваніших курортів світу.

Найкраща відпустка
— Який був найкращий відпочинок?
— Кожна мандрівка має свою родзинку. Свого часу вразив Таїланд — сама атмосфера, аура країни, позитив місцевих жителів. Але, стоп, найбільш пам'ятною стала відпустка з дружиною в Греції, в Салоніках. Материкова Греція — це щось! Пейзажі, береги, гори з морем. А Метеори — це взагалі приголомшливе і неосяжне. Такого ніде не побачиш. Враження, ніби штучно зроблено, а таку красу створила природа.

— Зазвичай, у Салоніки летять у шубні тури. Чи прикупили норкову шубку для дружини?
— Ми їхали точно не за тим. Бачили, звісно, що хутро продається на кожному кроці, але моя половина вже вдягнена у найкращу шубу. Я не люблю сидіти на місці, тому брали машину напрокат, “Сітроен”. Орієнтовна вартість прокату 40- 50 євро за добу. Туристична карта у руках для пошуку основних визначних місць того регіону, GPS навігатор — і їздили, дивилися, зупинялися на диких пляжах, фотографували гарні пейзажі.

— І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
— Чесно кажучи, дуже невибагливий до готелів. У Греції був у 3* чи 4* готелі, але у порівнянні з Туреччиною чи Єгиптом, це — п'ять зірок. Насправді то були апартаменти з вітальнею, спальнею та кухнею, якою ми так і не скористалися, бо у готелі так добре і смачно годували, що у номері нам залишалось варити тільки каву.

— Що потрібно для ідеального відпочинку?
— Настрій. Хтось скаже — гроші. Звісно, “бабки дають впевненість”. Але якщо немає настрою, не врятують і гроші. Не всі це розуміють.

— Що ви завжди берете з собою?
— Фотоапарат. Мінімум речей, щоб не тягати сумки. Привчив до цього і дружину. Перед поїздкою її валіза проходить мій “митний” контроль. Плеєр, ipod, телефон — скрізь закачана музика, без якої не уявляю жодної поїздки. Книги, переважно з психології, які допомагають розкрити себе, самовдосконалитись. Я взагалі не читав книжок, а одного разу, років п'ятнадцять тому, товариш подарував мені книгу Наполеона Хілла “Думай і багатій”, яка у той час була надзвичайно популярною. Вона показала, як чітко ставити завдання та досягати мети.

— А на що ж надихнула ця мотиваційна книга?
— Курив двадцять років, а кинув за два-три дні абсолютно безболісно, і зрозумів — працює.

— Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
— Покладатися на настрій. Їхати туди, куди хочеться, — і все вдасться. Не йти до гідів на екскурсію, а пізнавати місцевість самому: на машині, пішки. Самому читати і вибирати, що цікавить, а не те, що нав'язують по програмі.

— Куди хочете поїхати далі?
— В Індію. Не на пляж, а подивитись країну.

Стихійні лиха
— Якою була ваша найгірша подорож?
— Кінець 80-х — початок 90-х. Десять діб у черзі на кордоні, коли їхав в Югославію з напильниками, ключами і різним залізяччям. Але зараз “прикольно” згадувати молоді роки.

— Найгірший досвід відпустки?
— Це була так звана “рулетка” в Єгипті. Хочу застерегти необізнаних: коли береш “рулетку”, треба бути готовим до сюрпризів. Отож, по порядку: півкілометра до моря, вікна в номері виходили на сміття і будівництво, не вистачало на всіх ліжок. Тобто в одній кімнаті було троє чоловік, а ліжок — лише два. Ми їх зсунули, і троє дівчат дві ночі спали на тих ліжках. Рецепшен ніяк не реагував, доки хтось із нашої компанії не проявив усі знання англійської мови, та висловив претензії фразою “Ту дей без бед!!!!!!!” “Бед” одразу принесли.

— Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
— Греція. Аеропорт Салоніки. Почалася посадка на літак. Чую оголошення по радіо, нічого не розумію, крім мого прізвища — говорили грецькою. Ще й кажу до дружини: “Дивись, у Салоніках туристи з таким самим прізвищем, як у нас...” А виявляється, шукали саме мене. У більшості аеропортів ти отримав посадковий талон, кинув валізи на стрічку — і пішов. А тут ми залишили речі — вони так і валялись біля стійки реєстрації посеред залу. Виявилось, що їх треба самому здавати у багажне відділення. У результаті, літак затримали на 30 хвилин, поки я бігав, завозив багаж.

— Чого б ви хотіли уникнути під час відпустки?
— Нав'язливого сервісу, хапання за руки, великих компаній. Чим більше людей, тим з більшою кількістю думок потрібно рахуватись. По природі своїй я більше індивідуаліст, не люблю підв'язуватись до масовок.

— Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
— Звичайна втома після дороги (переліт, зміна часових поясів, трансфер, дорога з аеропорту додому за кермом). Нічого серйознішого не відчував.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по ГРЕЦІЇ, ТУРЕЧЧИНІ
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул.Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
http://specialist.rv.ua/






На правах реклами