Ми у Facebook
28.06.2011, 15:13

Зіркові подорожі від рівнян: Сергій Тимчаюк про Єгипет та Червоне море [+Фото]

Директор автосалону відомого японського бренду Сергій Тимчаюк організацію відпочинку довіряє тільки дружині, ранок починає з мантри “все буде добре”, а його дочка хоче залишитись жити у Єгипті.
Знаменитості діляться своїми історіями подорожей і розкриють таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку з автором рубрики Наталією Савенко. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка
-Яким був найкращий відпочинок?
- У квітні ми з сім'єю відпочивали в Єгипті. Після затяжної зими, хочеться поринути в сонячну країну, прогріти кожну клітину свого тіла. Але найголовніша причина, чому я надаю перевагу Єгипту — це, звісно, Червоне море. Ми з дружиною вдягаємо маски і ласти, і пірнаємо у цей фантастичний світ яскравих рибок і химерних чудернацьких коралів. Цього року вперше взяли з собою дочку. Витягти дитину з моря було нереально. У Єгипті подобається все: пустеля, спека, оазиси готелів, місцевий колорит, кальян-бари, сувенірні крамниці. На одній з вуличок старого Шарму я знайшов дивовижну сувенірну крамницю з автентичними речами. Щодня проводив в ній по годині часу. На жаль, так нічого і не купив, бо не знав, як провозити антикварні речі через кордон. Хороші враження залишили місцеві жителі. Вони намагаються догодити у кожній дрібниці. Через тиждень відпочинку всі вітались до нас виключно українською мовою, що було дуже приємно. Один мій знайомий, взагалі, наполіг, аби на готелі вивісили український прапор. Наступного разу хочу повторити його “подвиг”.



- Найкращий готель, в якому ви зупинялись?
- Рехана Шарм. Хороша територія, особливо для дітей. Басейни з дитячими відділеннями, гірки аквапарку, обладнані дитячі майданчики, професійний міні-клуб. Саме головне - близькість до моря, це була перша лінія. Дочка вдягала жилет і окуляри, і прямо з понтона стрибала у воду. В цій частині Шарм-ель-Шейху море відрізняється припливами і відливами. Я це побачив вперше, мені сподобалось, хоча для багатьох туристів це недолік.

- Що потрібно для ідеального відпочинку?
- Велике бажання відпочинку. Повне налаштування на позитив. Я так по життю йду. Встаю зранку і налаштовую себе на хороший день, йду на роботу - налаштовуюсь на результативність, їду в подорож — налаштовуюсь на гарні емоції.



- Що ви завжди берете з собою?
- Засоби фіксації: фотоапарат, відеокамеру. В нас вдома вже зібралась велика відеоколекція з усіх поїздок. Після повернення впорядковую зібрані матеріали, перезаписую і форматую відзняті фільми. Згодом полюбляємо у сімейному колі разом з друзями переглядати той чи інший запис, згадувати приємні моменти, поринати у емоційні спогади відпустки.

- Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
- Абстрагуватись від негативу, чого б він не стосувався. Чи то сервісу, чи то організаційних моментів, чи то дороги, перельоту. Всі клопоти з придбання туру перекладаю на дружину. Вона самостійно вибирає країну, місто, готель. Мене ставить вже перед фактом, коли і скільки потрібно грошей. Раніше моя дружина боялась літати, бо дуже цікавилась передачами про авіакатастрофи. Був змушений заборонити їй дивитись подібні фільми, і все змінилось — тепер без усілякого остраху ми щороку літаємо у відпустку.



- Куди хочете поїхати далі?
- У Чорногорію. Радять друзі, а я завжди прислухаюсь до порад близьких мені людей. Хочу самостійно скласти маршрут і план відпочинку, та й поїхати автомобілем по Європі.

Стихійні лиха
- Якою була ваша найгірша подорож?
- Перший разу до Єгипту. Я ще не знав і не розумів важливість вибору туроператора при бронюванні туру. А стикнулись ми з туроператором “ONE TO GO” .За одну поїздку ми поміняли три готелі. Спочатку поселили в інший, ніж було вказано в путівці. Після палкої суперечки з представником приймаючої сторони нас перевезли вже в другий готель. Там ми переночували лише одну ніч, - а потім туроператор переселив нас до третього готелю “Алоха”, що нарешті відповідав замовленому туру. Тепер вже навчений гірким досвідом, завжди звертаю увагу не тільки на агентство, яке продає путівку, а ще й на туроператора.

- Найгірший досвід відпустки
- Це було кілька років тому. На той час я був у владній команді, очолював один з районів нашої області і брав участь в організованому до національного свята підйомі на гору Говерла. Ми з дружиною поїхали в Карпати та приєдналися до президентського сходження на вершину. Почалась страшенна гроза, злива. Тисячі людей кинулись бігти вниз, збивали один одного з ніг. Це була справжня катастрофа. Дружину охопив страх, була одна думка — врятуватись, залишитись живими, спуститись вниз. Після цих подій я поставив впевнену крапку на підйомі на Говерлу.



- Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
- Все завжди передбачаю. Ніколи нічого не губив, не забував. Дуже ретельно пакую валізу, збираю речі. Можливо, це комусь видасться нудним, але я такий, який є. В мене завжди все йде по плану.

- Чого б ви хотіли уникнути під час відпустки?
- Поганих спогадів. Якщо щось відбулось не так, намагаюсь стерти цей файл зі своєї пам'яті. Зберігаю лише приємні враження.

- Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
- В мене їх немає. Я завжди в чудовій формі повертаюсь додому. Лише дитина цього разу засумувала, що так швидко пролетіла відпустка в Єгипті. Навіть сказала мені: “Тату! Я б тут залишилась жити!”

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Єгипту, Iзраїлю
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210

specialist.rv.ua





На правах реклами